CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap:-"Ekonomi, patates ekenlerin lehine büyümedi, paradanpara kazananların, petrol üretenlerin lehine büyüdü"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Ekonomi, soğan, patates ekenlerin lehine büyümedi, paradan para kazananların, petrol üretenlerin lehine büyüdü" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Ekonomi, soğan, patates ekenlerin lehine büyümedi, paradan para kazananların, petrol üretenlerin lehine büyüdü" dedi.

Matkap, partisinin Hamit Kaplan Spor Salonu'nda düzenlenen 34. İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ülkenin iyi yönetilmediğini savunarak, medyanın da gerçekleri halka yansıtmadığını öne sürdü. Ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Matkap, şöyle devam etti:

"Ekonomiyle ilgili en önemli kriter, dünyanın her yerinde en önemli ölçüt, 3 yıl sonra, 5-10 yıl sonra o ülkenin ihracatının, ithalatı ne kadar karşıladığı şeklinde değerlendirilir. Buna, 'ihracatın ithalatı karşılama oranı' diyoruz. Eğer yükseliyorsa o ekonomi başarılıdır, o ekonomi doğru yönetiliyor demektir. 2002 yılında AK Parti Türkiye'yi devraldığında ihracatımız ithalatımızın yüzde 70'ini karşılıyordu. Her 100 dolarlık ithalatın 70 dolarını ihracatla karşılıyorduk. Dış ticaret açığımız onun için düşüktü. Şu an her 100 dolarlık ithalatımızın 50-55 dolarını ihracatımızla karşılayamıyoruz. Bu, yüzde 15-20'lik bir ciddi gerilemeye neden oldu."

Reklam
Reklam

Dış ticaret açığının 2 milyar dolardan 80 milyar dolara yükseldiğini belirten Matkap, "Ekonomi büyüdü diyorlar ama kimin lehine büyüdü- Ekonomi, soğan, patates ekenlerin lehine büyümedi, paradan para kazananların, petrol üretenlerin lehine büyüdü" dedi.

Yaptığı araştırmalarda 4+4+4 eğitim uygulamasının seçim meydanlarında konuşulmuş olması halinde AK Parti'nin oy oranının yüzde 5 civarında düşeceğini tespit ettiğini anlatan Matkap, AK Parti'yi CHP olarak sandıkta yenmeyi istediklerini ve bunu mutlaka başaracaklarını dile getirdi.

Matkap, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlike, bölünme ve parçalanma tehlikesi. Ciddi bir gayret var, Türkiye'yi parçalamak için. Eğer Türkiye bugüne kadar bütünlüğünü koruyorsa bu CHP'nin varlığından kaynaklanıyor. Diğer partiler bir bir gitti. Eğer CHP'nin gücü azalırsa, CHP'nin gücünde bir kırılma olursa, CHP şu veya bu nedenle zafiyete uğrarsa AK Parti ve batı merkezlerinin önünde hiçbir engel kalmayacak. O nedenle CHP'nin üzerinde oyun oynanıyor, CHP tuzağa düşürülmeye çalışılıyor. CHP'nin bütünlüğü bozulursa bu, inanın Türkiye'nin bütünlüğünün bozulması demektir."

Reklam
Reklam

Mevcut il başkanı Hüseyin Duran'ın tek başkan adayı olduğu kongrede, 260 delegenin oy kullanması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: