CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Bizim önceliğimiz bölgede barışın gelmesi, huzurun gelmesi, işin gelmesi, aşın gelmesi, sosyal barışın tesis

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Bizim önceliğimiz bölgede barışın gelmesi, huzurun gelmesi, işin gelmesi, aşın gelmesi, sosyal barışın tesis edilmesi" dedi.

Oran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve beraberindeki milletvekilleri, Adıyaman merkezdeki esnafı ziyaret etti. Daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen ve sendikaya üye oldukları iddiasıyla işten çıkarıldığı öne sürülen işçilerle görüşen Oran, gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bölgedeki sorunların çok boyutlu olduğunu ve çözüm sürecine sadece kimlik ekseniyle bakmamak gerektiğini belirten Oran, "Burada insanlar iş, aş arıyor. Özellikle hükümetin buradaki sorunlara daha duyarlı olması lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Oran, 5084 sayılı Teşvik Yasası'na ilişkin yeni düzenlemeler yapılmasının önemine değindi.

Bir gazetecinin "CHP, barış sürecine nasıl bakıyor-" sorusu üzerine Oran, şunları kaydetti:

"Bizim önceliğimiz bölgede barışın gelmesi, huzurun gelmesi, işin gelmesi, aşın gelmesi, sosyal barışın tesis edilmesi. Burada yaşayan insanların doğduğu topraklarda karınlarının doyması ve bu insanların göç vermemesi, bu insanların dağa çıkmaması. Bizim bütün çabamız bu ve bu çabamızı sürdüreceğiz.

Biz olaya bir bütün olarak bakıyoruz. Biz barış gelmesini istiyoruz, biz çözüm olmasını istiyoruz ama bunun yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi. Başbakan bu konuda bizim bütün el uzatmalarımıza yumrukla karşılık verdi ama biz bu ülkenin birliği için dirliği için insanların barış içerisinde yaşaması için elimizi uzatıyoruz. 'Gelin, sorunları ortaya koyalım, tartışalım, parlamento, milletin iradesinin tecelli ettiği yerdir' diyoruz. Bu çağrılarımızı devam ettiriyoruz."

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Hakan Furkan

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: