CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yayınladığı verilere göre, Türkiye'de her 100 aileden 12'sinin evinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yayınladığı verilere göre, Türkiye'de her 100 aileden 12'sinin evinde televizyon, 26'sının evinde bir kap yemek pişireceği fırını ve yüzde 54'ünün evinde de bulaşık makinesi olmadığını söyledi.

Öztrak, Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ve Mersin Milletvekili Vahap Seçer ile birlikte, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 10 yıldır Türkiye'nin tek bir parti tarafından yönetildiğini, ülkenin kaderine AK Parti'nin hükmettiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Bu iktidarın daha önce birçok iktidara nasip olmamış geniş imkanları 10 yıldır elinde tuttuğunu, ancak ekonomide önemli sorunları çözemediğini öne süren Öztrak, şunları kaydetti:

"Artık o hale geldi ki; iktidarın bir bakanının söylediği bir sözü başka bir bakan veya Başbakan yalanlamaktadır. Daha birkaç gün önce Başbakan kendi grubunda yaptığı konuşmada ekonomide pembe tablolar çizdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bir rapor yayınladı. Bu raporda vatandaşın refah düzeyini gösteren dikkat çekici tespitler var. Rapora göre, Türkiye'de her 100 aileden 17'sinin aylık geliri 600 liradan az. Yüzde 14'ünün aylık geliri 601 ile 800 lira arasında. Yani bu ne demek- Türkiye'de her 100 aileden 21'i yoksulluk seviyesinin altında. Kim söylüyor bunu- Biz değil, bizim tespitimiz değil. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yayınında söyleniyor. Yine her 100 aileden 42'sinin geliri 801 lira ile 1200 lira arasında. Bunları bir araya getirirsek, Türkiye'de her 100 aileden 72'sinin aylık geliri 1200 liranın altında. Şimdi ailelerimizin yüzde 72'si 1200 liradan az gelirleriyle nasıl geçinecekler- Ailelerin ekonomik gücü olmadan Türkiye'nin ekonomik gücü olamaz."

Reklam
Reklam

Aynı araştırmaya göre her 100 aileden 12'sinin evinde televizyon olmadığının tespit edildiğini belirten Öztrak, "26'sının evinde bir kap yemek pişirecek fırını yok. 54'ünün evinde bulaşık makinesi yok. Yıl 2011 olmuş, 100 aileden 48'inin evinde telefon yok. Dünya bilgi çağında ama bizde her 100 aileden 72'sinin evinde bilgisayar yok, 12'sinin evinde bir ütü bile yok" diye konuştu.

Öztrak, bir gazetecinin "Mustafa Sarıgül'ün CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi konusuna nasıl bakıldığı" sorusuna, "Tabii ki CHP'nin prensiplerini kabul eden herkesin böyle bir hakkı var. CHP'nin bir ilde belediye başkan adayının kim olması konusunu hem örgütüne hem de o ilin sakinlerine danışarak, tespit etme konusunda kararlılığı var. Bu kararlılık çerçevesinde hareket edeceğiz. O isim ya da bu isim demek için henüz çok erken" yanıtını verdi.

-"Milletin içine sinmeyecek çözümlerden kaçının"-

İmralı sürecine ilişkin bir soru üzerine ise Öztrak, şunları kaydetti:

"Hepimizin bir tek dileği vardır; bu ülkede dökülen kanın ve anaların gözyaşının dinmesidir. Şu anda yürütülen süreçte neler olup bittiği konusunda bizim herhangi bir bilgimiz yok. Bir şekilde bu süreç yürütülüyor. Biz şunu söyledik; 'Kapalı kapılar arkasında iş yapmayın, millet ne yaptığınızı bilsin, milletin içine sinmeyecek çözümlerden kaçının. Yaptığınız her şey hakkında ya Meclis'e ya da halka bilgi verin'. Bu noktadayız."

Reklam
Reklam

Öztrak, Aksaray'da Sanayi Sitesi'nde yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin sanayi esnafının bir takım itirazları olduğunu, bu konuda tarafları dinleyip, araştırma ve inceleme yapmak için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine Aksaray'a geldiklerini belirterek, yaptıkları çalışmanın ardından bir rapor hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ersin Altınsoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz