CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: Daha Çok Zam Göreceksiniz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Kira geliri ile maaş geliri eskiden birleştirilmeden vergileniyordu, şimdi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Kira geliri ile maaş geliri eskiden birleştirilmeden vergileniyordu, şimdi ikisini birleştirecekler, daha yüksek gelir dilimlerinden vergilendirecekler. Bu daha başlangıç. 2013’te daha çok zam göreceksiniz.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ekonomik göstergeleri değerlendirdi. 2012 yılının üçüncü üç ayında ekonomide ciddi bir daralma yaşandığını belirten Öztrak, “Yumuşak inişi gerçekleştireceğiz diye başladığımız 2012 yılını ekonomide oldukça sert ve kontrolsüz inişle kapatacağımız anlaşılıyor.” dedi. Ekonomideki yavaşlamanın, vatandaşın son üç yılda hızla artan borçlarının altında ezilmesine neden olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Bu yılın ilk 10 ayında, cari açığın 41.1 milyar dolara gerilediğini hatırlatan Öztrak, “Ekonomideki kontrolsüz yavaşlama ve altın oyunu sonucunda cari açığın tahminlerin altında kalması muhtemel. Buna rağmen, Türkiye, dünyada en fazla cari açık veren ilk on ekonomi arasındaki yerini koruyacak.” diye konuştu. Cari açığın sıcak para ile kapatıldığını ifade eden Öztrak, Peterson Enstitüsü tarafından hazırlanan çalışmaya göre, değeri en çok şişen para birimine sahip ülkenin Türkiye olduğunu savundu.

“MİLLET İNİM İNİM İNLİYOR”

Öztrak, “Milletin sırtına borcu yıktınız, millet şimdi inim inim inliyor. Kasadaki döviz rezervleri milletin ise verin bakalım millete de rehat bir nefes alsın. Ama siz bunu millete vermezsiniz Sayın Başbakan. Çünkü bu rezervleri sıcak paracılar size verdiği dış borcu geri isterse ödeyebilirim diye tutuyorsunuz.” dedi. Türkiye’nin 2013’e yavaşlayan bir ekonomi ile girdiğini söyleyen Öztrak, “Bunun sonucunda artan işsizlik, borç yükü altında ezilen vatandaşlar, artan bütçe açıkları, kontrol altına alınamamış bir cari açık, sıcak paraya artan bağımlılık ve azalmaya devam eden rekabet gücü ile yeni yıla giriyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“HÜKÜMET SICAK PARAYA SIRTINI DAYAMIŞTIR”

Öztrak, ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. “Yeni yılla birlikte yeni bir vergi söz konusu. Değerlendirmeniz nedir?” sorusu üzerine Öztrak, “Bu hükümet, sırtını sıcak paraya, vergiye yaslayacak demiştim. İşte başladılar. Kira geliri ile maaş geliri eskiden birleştirilmeden vergileniyordu, şimdi ikisini birleştirecekler, daha yüksek gelir dilimlerinden vergilendirecekler. Bu, daha başlangıç. 2013’te daha çok zam göreceksiniz. Bu ekonomi yönetiminin bir şeyler üretmeye, kalıcı gelirler oluşturmaya takati kalmamıştır. Bambaşka ufuklarda geziyorlar.” cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: