CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Kocaeli'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Gelin Türkiye'nin geleceğini rey kaygılarına hibe etmeyelim' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Gelin Türkiye'nin geleceğini rey kaygılarına hibe etmeyelim' dedi.

Partisinin İl Gençlik Kolları teşkilatınca Körfez Öğretmenevi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Tekin, Türkiye'de işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk gibi binlerce birikmiş sorunun bulunduğunu ifade ederek, "Suriye sorununun son 15 gündür gelen baskılardan dolayı adeta rölantiye alınmış durumda" olduğunu savundu.

Tüm bu sorunlara rağmen yerel seçimlerin takviminin konuşulduğunu dile getiren Tekin, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Sayın Başbakan dün, birçok beldede teknik insanların olmadığını söyledi. Çok haklı. Eğer o beldelerde mimar, mühendis, çevre mühendisi yoksa o da sayın Başbakan'ın eksiği. Gelin tüm bu eksikleri giderelim, dünyanın her yerinde olduğu gibi, merkezden yerele gidelim. En çok bunu isteyen de sayın Başbakan'dı. Ne garip bir şeyse Ankara'ya girince herkesin feleği şaşıyor. Bin 500 beldeyi bir gece yarısı operasyonuyla kaldıracaksınız. Gerekçeniz ne- Rey kaygısı. Gelin Türkiye'nin geleceğini rey kaygılarına hibe etmeyelim."

Tekin, belediyeciliğin her şeyden önce bilimsel bir iş olduğunu dile getirerek, plancılar, mimarlar, mühendisler odaları ile Türkiye'nin üniversiteleri ve birçok kurumla çalışma yapılması gerektiğini anlattı.

Bu çalışmanın meclise gelmesi durumunda buna el birliğiyle oy vereceklerini belirten Tekin, "Bunun takvimi ve zamanını da siz belirleyin" dedi.

Tekin, son bir yıldır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köşke nasıl çıkarılacağı konusunda bir tartışmanın olduğunu ifade ederek, "Önce 'kardeşim' dediği sayın Abdullah Gül'e bir operasyon yapmak istediler. Anayasa değişikliği değil, bir kanun değişikliğiyle sayın Gül'ün siyasetini sonlandırdılar. Bizim bir sloganımız var 'Başın düşerse dara CHP'yi ara' sayın Gül'de doğal olarak CHP'yi aramak zorunda kaldı. Bir basın toplantısında ana muhalefeti tarif etti. Nerede haksızlık varsa CHP orada olacaktır. CHP de gereğini yaparak Sayın Cumhurbaşkanı'nın siyaset yasağını kaldırdı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

-"Siyasi üsluptan rahatsızız"

AK Parti'nin şu anda kendi getirdiği sistemi tartıştığını savunan Tekin, "Gelin Anayasayı değiştirelim, Cumhurbaşkanı'nı parlamento seçsin" ifadesini kullandı.

Gürsel Tekin, son günlerde liderlerin yaptığı konuşmalardaki üslup konusuna da değinerek, söz konusu siyasi üslubun herkesi rahatsız ettiğini söyledi.

Siyasette eski üslubu aradığını dile getiren Tekin, şunları kaydetti:

"Sayın Demirel, Sayın Ecevit, Sayın Erbakan, Sayın İnönü, hatırlarsanız televizyonların karşısında bugün ABD'deki seçimler gibi siyasi parti liderleri çıkar ve herkes, hepimiz izlerdik, ona göre de bir kanaat getirirdik. Şimdi tek kale maç yapıyoruz. Sayın Başbakan kendisi çıkmadığı gibi takımını da çıkartmıyor. Durum böyle olunca, bu üslubun muhatabı sayın Başbakan'ın kendisidir. Ben ilk kez siyasi üslupta, tüm bu 50 yıllık sürece baktığımızda bir Başbakan'ın, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın anamuhalefet ve muhalefet liderine 'şerefsiz' olarak hitap ettiğini gördüm. Bundan daha ağır bir üslup da herhalde olmaz diye düşünüyorum. Elbette biz de bu üslubundan rahatsızız."

Reklam
Reklam

Daha sonra, esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla sohbet eden Tekin, Otomatik Para Çekme Makinesi'nden (ATM) para çeken bir emekliye yardımcı oldu.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz