CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Doğu Anadolu Bölgesi'nden, batı illerine olan göçün önüne geçmek için bölgede sosyal çekim merkezleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Doğu Anadolu Bölgesi'nden, batı illerine olan göçün önüne geçmek için bölgede sosyal çekim merkezleri oluşturulmalı" dedi.

Sivil toplum kuruluşları ve bölge illerini ziyaret etmek üzere Erzurum'a gelen Tezcan, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ve CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'u ziyaret etti.

Tezcan, burada yaptığı açıklamada, ziyaretlerinde sivil toplum örgütleri ile vatandaşların beklentilerini ve isteklerini dinlediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Bölgede karşılaştıkları ve kendilerine iletilen sorunları TBMM'ye taşıdıklarını ifade eden Tezcan, "Doğu, özelikle işsizlik ve ekonomik nedenlerle batıya göç veren bir bölgede. Ardahan, Kars gibi illerden verilen göç oranının son yıllarda arttığını görüyoruz. Bu illerin yanında Erzurum'un bölge illerine nazaran gelişmiş bir şehir görünümünde olmasına rağmen, nüfusun büyük bir çoğunluğunun dışarı gittiğini görüyoruz" diye konuştu.

Erzurum'un bölge ve Türkiye ekonomisi için önemli bir il olduğunu dile getiren Tezcan, bu nedenle ekonomik anlamda şehrin yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Yaptıkları ziyaretlerde ve düzenledikleri gezilerde, bölgesel göçün ekonomiyi önemli ölçüde zayıflattığını gördüklerini ifade eden Tezcan, şunları kaydetti:

"Doğu Anadolu Bölgesi'nden batı illerine olan göçün önüne geçmek için bölgede sosyal çekim merkezleri oluşturulmalı. Başta Erzurum'da olmak üzere bölgede yapılacak sosyal çekim merkezleri Doğu Anadolu için önemli. Erzurum göç dalgası altında boğulmasın. Yapılacak yatırımlar, atılacak ekonomik adımlar ve diğer bölgesel çalışmalarda bölgesel göç gerçeğini dikkate almak gerekiyor. CHP olarak bunun üzerinde çalışmalarımız var. Bölgeye sürekli gelerek bu konuda çalışmalarımız olacak. Sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların taleplerini de TBMM'ye taşıyacağız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Selami Küçükoğlu / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz