CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Atatürk ilkelerine yakışan, Cumhuriyet değerlerine yakışan bir Cumhurbaşkanı'nı Çankaya'ya oturtacağız"dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Atatürk ilkelerine yakışan, Cumhuriyet değerlerine yakışan bir Cumhurbaşkanı'nı Çankaya'ya oturtacağız"dedi.

Partisinin Amasya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Tezcan, seçim süreçleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye kötü yönetildiğini ileri süren Tezcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önümüzde 3 seçim var. Bu düzenden kurtulmanın 3 şifresi var, 3 anahtarı var. Bir yerel seçimler. Yerel seçimlerde AK Parti'ye en büyük şamarı vuracağız. İkinci şifre, ikinci anahtar Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu memleket en zor zamanlarında dünyanın en büyük liderini yetiştirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştirdi. Çankaya'daki koltuk onun koltuğu. Mustafa Kemal Atütürk'e yakışan, Atatürk ilkelerine yakışan, Cumhuriyet değerlerine yakışan bir Cumhurbaşkanı'nı Çankaya'ya oturtacağız ve bu utancın da önüne geçeceğiz. Son olarak bu iki seçimden sonra kim ne yaparsa yapsın AK Parti diye bir parti kalmayacak ortada. İktidar nimetleri üzerine kurgulanmış ve iktidarın devam edebilmesi üzerine planlanmış bir parti. İktidar nimetlerini kaybetmeye başladıktan sonra hızla çözülmeyi yaşayacaklar. Hızla dökülmeyi yaşayacaklar. 2015 seçimi 1919'da ki aydınlık günler gibi Türkiye'nin yeni çıkışı olacak. İkinci Amasya Genelgesi'ni 2015'te inşallah hayata geçireceğiz."

Reklam
Reklam

Başkanlık tartışmalarına da değinen Tezcan, "Başkanlık rejimi Türkiye'de hangi problemi çözmek için getiriliyor- Bir kişinin problemini çözecek. Recep Tayyip Erdoğan'ın problemini çözecek" diye konuştu.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: