CHP Genel Başkan Yardımcısı Ve Parti Sözcüsü Koç:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Samsun Milletvekili Haluk Koç, "CHP'nin çağrısı çok açık, gelin milli mecliste, meşru zeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Samsun Milletvekili Haluk Koç, "CHP'nin çağrısı çok açık, gelin milli mecliste, meşru zeminde Türkiye'nin karşı karşıya olduğu riskleri iktidar bize anlatsın, bilmediğimiz konuları anlatsın. Şu karartmayı kaldırsın Türkiye üzerinden ve hep beraber milli bir duruş sergileyelim" dedi.

Koç, 19 Mayıs ilçesindeki şiddetli yağış sonrası zarar gören alanları gezdi, esnafla sohbet etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç, CHP'nin, TBMM'yi terör konusunda olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından yapılan eleştirilere yönelik, Türk milletinin CHP'nin toplantı gerekçelerini haklı bulduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin arkasına takılan MHP söyleminin inandırıcı olmadığını savunan Koç, "Terör örgütü her gün propagandasını şehir dedikoduları ile yapıyor, yaptırtıyor. Bizim önüne geçmek istediğimiz, TBMM'de konunun etraflıca tartışılarak bir çözüm aranması ve gerekirse karşı karşıya kaldığımız riskler çok boyutlu ise hükümete de destek vererek parlamentoda milli bir duruş sergilenmesi" diye konuştu.

CHP'nin olağanüstü çağrı gündeminin Türkiye'de yaşanan terör olaylarıyla sınırlı olmadığını, Türkiye'nin yanı başında, sınırında ciddi bir yangın ve kargaşa olduğunu bildiren Koç, şöyle devam etti:

"Suriye'den bahsediyorum. Suriye'deki olayların da Türkiye'nin güvenliği bakımından TBMM'de görüşülmesini talep ediyoruz. Samimi MHP'lilere sormak istiyorum, 'Sizler yurt dışındaki odaklar tarafından belirlenen ve Türkiye'ye telkin edilen Suriye politikalarının milli çıkarlarımıza aykırı olarak uygulanmasından memnun musunuz, değil misiniz- ABD'nin yönlendirmesiyle Türkiye'nin kaderinin belirlenmesinden mutlu musunuz, değil misiniz- Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde duran bağımsız bir ülke olmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz- BOP eşbaşkanlığı görevini iftiharla yürüttüğünü söyleyen Sayın Başbakanın projelerinin gerçekleşmesi için attığı adımların yanında mısınız, değil misiniz-' Sorular çok açık. CHP'nin çağrısı çok açık, gelin milli mecliste, meşru zeminde Türkiye'nin karşı karşıya olduğu riskleri iktidar bize anlatsın, bilmediğimiz konuları anlatsın. Şu karartmayı kaldırsın Türkiye üzerinden ve hep beraber milli bir duruş sergileyelim. Türkiye'nin esenliği ve yakın gelecekteki dirliği için hep beraber aldığımız kararların arkasında duralım. Söylediğimiz bu."

Reklam
Reklam

MHP'nin, CHP'nin verdiği önergenin Suriye boyutunu görmezden geldiğini ileri süren Koç, MHP tabanının öz eleştiri yapması gerektiğini açıkladı.

-Samsun'daki şiddetli yağış-

Samsun'da art arda yaşanan sel felaketi sonucu kentte sıkıntılar yaşandığını savunan Koç, ders çıkarılması gereken önemli sonuçlar olduğunu dile getirdi.

Bölgedeki dere yataklarının yerel yönetimler tarafından, meteorolojik koşullar ve diğer etkiler göz önünde bulundurularak ıslah edilmesi gerektiğini vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

"Aklın, bilimin gösterdiği yolda her türlü önlemi almak gerekiyor yoksa sonu can kaybı, mal kaybı ve her seferinde bir korku. Samsunlu her gün korkuyor. Hava kararmaya başladığı zaman yine sel gelecek diye korkuyor. Ciddi zararlar var. Hasar tespit çalışmalarının ardından, zararların tazmin edilmesi gerekiyor."

Koç, daha sonra sel sularından etkilenen sahil kesimindeki evlerde incelemelerde bulundu.

Muhabir: Fatma Kalay - Mehmet Kumcağız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: