CHP Genel Başkan Yardımcısı Ve Parti Sözcüsü Koç: "Türkiye'nin Doğusunda Yaşanan Terör Olaylarıyla Ilgili Ve Hemen Sınırlarımızın Dibindeki Suriye'de Yaşanan Olaylarla Ilgili Toplumun, Medyanın VeMeclis'in Açıkça Bilgilendirilmesini Istiyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Türkiye'nin doğusunda yaşanan terör olaylarıyla ilgili ve hemen sınırlarımızın dibindeki Suriye'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Türkiye'nin doğusunda yaşanan terör olaylarıyla ilgili ve hemen sınırlarımızın dibindeki Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili toplumun, medyanın ve Meclis'in açıkça bilgilendirilmesini istiyoruz"dedi.

Partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Koç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ortak basın toplantısı düzenlediğini belirten Koç, söz konusu toplantının belli şeylerin kaderinin çizildiği anlamına geldiğini savundu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin bir kararma döneminden geçtiğini ileri süren Koç, "Türkiye'nin doğusunda yaşanan terör olaylarıyla ilgili ve hemen sınırlarımızın dibindeki Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili toplumun, medyanın ve Meclis'in açıkça bilgilendirilmesini istiyoruz. Birtakım olaylar oluyor şehir efsaneleri, dedikodular yayılıyor. İsteyen istediği gibi propagandasını yapıyor fakat Türkiye'deki siyaset kurumu başta anamuhalefet partisi olarak süreçle ilgili bilgilendirilmiyor" diye konuştu.

Geçen hafta CHP Merkez Yürütme Kurulu olarak TBMM'yi terör olayları ve Suriye'de yaşanan olaylara ilişkin olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldıklarını ve ondan sonra "kıyamet koptuğunu" ifade eden Koç, şöyle konuştu:

"Hiç sesi çıkmayan birileri, Sayın Başbakanın verdiği işaretle onun peşinden benzer açıklamalar yapmaya başladı. Yani bir şekilde takke düştü kel göründü. Bölücü terör örgütünün son girdiği eylemler farklı bir boyut taşıyor. Bunu çok açıklılıkla söylüyoruz. Daha önce vurup kaçan ve bu şekilde zarar verme, varlığını sürdürme noktasında direnen terör örgütü yaklaşık 3 haftadır yine vurmaya çalışıyor fakat kaçmıyor bu sefer. Vurup kalmaya çalışıyor. Yani belli bir bölgeyi kendi denetimi altına alıp adeta dünyaya bir mesaj vermeye çalışıyor. Mesajı şu; 'Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırları içinde de kendi denetimimiz altında da birtakım bölgeler oluşturduk. Bunu görün artık', tıpkı Suriye'nin Türkiye'ye komşu bölgeleri gibi, tıpkı Irak'ın kuzeyindeki bölgeler gibi. Ciddi çatışmalar sürüyor ve çatışmalar devam etmektedir."

Reklam
Reklam

Bugün Suriye'deki iç savaşın doğrudan tarafı olan bir Türkiye gördüklerini ileri süren Koç, "Açıkça söylüyoruz, Türkiye, Suriye'de rejim avcılığına çıkmıştır. Suriye'de iç kavgada taraf tutan bir Türkiye manzarası var. Suriye denklemi ne olur bilemiyoruz. Türkiye kendini Suriye'de ateşin içine atıyor" diye konuştu

Muhabir: İlyas Gün / Mehmet Kumcağız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: