Chp Genel Başkanı İki Gün Önceden Kadınların Gününü Kutladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihini şaşırarak, “Bugün...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihini şaşırarak, “Bugün kadınlar günü” dedi. Kılıçdaroğlu, hükümetin tarım politikasını ve 2B yasasını eleştirerek, “Türkiye’de her şey güllük gülistanlıksa neden insanlar 56 otobüse binip Ankara’ya sorunlarını çözmek için geliyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2B yasasını protesto etmek için Antalya’dan Ankara’ya gelen kadın çiftçilerin grup toplantısına katılması dolayısıyla en güzel günlerden birisini yaşadıklarını ifade ederek konuşmasına başladı. Anadolu’nun tarlalarından binlerce çiçeğin grup toplantısında yer aldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ünlü sanatçı Müslüm Gürses’in hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Müslüm Gürses’in önemli bir sanatçı olduğunu ve halktan yana bir sanatçı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Gürses’i, 1970’li yılların başlarında Adana’da şehiriçi yolculuğu yapan bir minibüste dinlediğini vurguladı. Gürses’in farklı bir ses olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Gürses ünlendikten sonra hepimizin gönlünde bir taht kurdu. Yaşamını yitirdi hakka yürüdü. Türkiye’de yaşadığı dönemde büyük açılar çekti o acıları biliyoruz, yoksulluk çekti o yoksulluğunu biliyoruz. Biz Müslüm Gürses gibi bütün sanatçıların desteklenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜN TARİHİNİ ŞAŞIRDI”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadın Günü’nün tarihini şaşırarak, “Bugün dünya kadınlar günü” dedi. Grup toplantısında salonun büyük bir kısmının kadınlar doldurduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bütün kadın kardeşlerime önce şunu söylemek isterim. Size seçme ve seçilme hakkını veren parti CHP’dir. Bütün kadın kardeşlerime şunu rahatlıkla söylüyorum. CHP yani evinize hoş geldiniz diyorum. Biz parti olarak kadınların daha fazla siyasette yer almalarını istiyoruz. Bunun için son yaptığımız kurultayda tüzüğümüzü değiştirdik ve cinsiyet kotası getirdik. İleride ne olur ne olmaz olur ya kadınların sayısı çok daha fazla olursa CHP’de erkekler içinde bir güvence getirdik. Yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. Öteden kadın erkek eşitliğini savunan partiyiz biz” şeklinde konuştu.

“CHP GENEL BAŞKANI OLARAK BENİM UMUDUM KADINLARDIR”

Kadınların her alanda mücadele ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, kadını her alanda ailesinin direği olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı olarak umudunun kadınlar olduğunu ve Türkiye’nin umudunun kadınlar olduğunu vurgulayan Kılıçadroğlu, “Kadın eğer bir şeye kafasını koymuşsa, bir şeye karar vermişse mutlaka onu değiştirir. Bu nedenle kadınların gücüne inanıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü sadece bir gün olarak değil, 365 gün kadınların günü olarak kutlamalıyız ve kadına gerekli değeri vermeliyiz” dedi.

Reklam
Reklam

“SON ON YILDA YURT DIŞINDAN GETİRDİĞİMİZ GIDA VE TARIM ÜRÜNÜN MİKTARI 110 MİLYAR DOLAR”

Antalya’dan 56 otobüs dolusu kadın çiftçinin Ankara’ya geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tarımın önemini biliyoruz. Bütün ülkeler için tarım stratejik bir alandır. Tarım toprağa bağlıdır. İnsan beslenmesini ve gıdasını topraktan ve onun ürününden alır. Aşık Veysel boşuna ‘Benim sadık yarim kara topraktır’ dememiştir. Toprağa ekeriz, biçeriz ürünlerini alırız, alın teri dökeriz ve onunla geçinir gideriz. Kimse kimseye muhtaç olmaz eğer toprağa hakkıyla işleyebilirsek. Herkesin karnı doyar bu ülkede eğer toprağı hakkı ile işlersek. Tarım bu kadar önemlidir. Son on yılda yurt dışından getirdiğimiz gıda ve tarım ürünün miktarı 110 milyar dolar. Kadın kardeşlerim unutmasınlar son on yılda dışarıdan ithal ettiğimiz ürünlerin miktarı 110 milyar dolardır. Bunlar Türkiye’de ekilmiyorlar. Mısırı dışarıdan, buğdayı dışarıdan, soyayı dışarıdan ve hemen hemen her şeyi dışarıdan getiriyoruz. 110 milyar dolar ödüyoruz. Son on yılda üç milyon hektar arazi tarım dışı kaldı.”

Reklam
Reklam

“HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK İSE NEDEN ANKARA’YA 56 OTOBÜS GELİYORLAR”

2002 yılında bir kilo buğdayın 30 kuruş olduğunu, bir litre mazotun ise bir lira olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, üç kilogram buğday satıldığında bir litre mazot alındığını söyledi. 2013 yılında ise bir kilo buğdayın 60 kuruş olduğunu, bir litre mazotun ise bir liradan 4 lira 20 kuruşu çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, bir litre mazot almak için 7 kilogram buğdayın satılması gerektiğini belirtti. Diğer ürünlerin kıyaslamasını da yapan Kılıçdaroğlu, “Bir de Türkiye’de diyorlar ki her şey güllük gülistanlık. Türkiye’de her şey güllük gülistanlıksa neden insanlar 56 otobüse binip Ankara’ya sorunlarını çözmek için geliyor. Hollanda ülkesini örnek göstereceğim size. Hollanda Konya’dan daha küçük. Hollanda bir yılda 80 milyar tarım ürünü ihraç etmiş. Biz devası bir ülkeyiz Hollanda’ya göre. Bizim ihraç ettiğimiz tarım ürünü miktarı 10-12 milyar dolar. O zaman bu işte bir sorun var. Bir iş var bunda. Neden bizim insanımız bunu üretemiyor. Her şeyimiz var, olmayan ne? Olmayan CHP iktidarıdır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“KÜRSÜ KADINLARDA”

2B yasasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Bu kürsüye millet kürsüsü diyoruz. O zaman milletimiz konuşun’ diyerek konuşmasını Antalya’dan gelen kadın çiftçi verdi. Kürsüye çıkan Antalyalı çiftçi kendilerini Ankara’ya getiren CHP il başkanına teşekkür etti. Çiftçi kadın 2B yasası dolayısıyla zorluklar çektiklerini ve sorunların çözülmesini istediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz