CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir dış politika izlediler, Suriye'ye mal satamıyorsunuz. Irak'a, İran'a mal satamıyorsunuz. Peki vatandaş malını nereye

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir dış politika izlediler, Suriye'ye mal satamıyorsunuz. Irak'a, İran'a mal satamıyorsunuz. Peki vatandaş malını nereye satacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, Köyceğiz ilçe merkezinde parti otobüsünün üzerinden yaptığı konuşmada, 2B konusununa değinerek, "2B arazileriyle ilgili yüksek fiyat veriliyor. 80 bin lira verdikten sonra ben gider yeni bir yer alırım. Dededen kalmış, atadan kalmış, yıllardır ekip biçiyor. 2B arazisine 70-80 bin lira, 30 bin lira değer biçiyorsunuz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

CHP olarak seçimlerden önce 2B konusundaki görüşlerini ilan ettiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir, orman köylüsü ise herhangi bir ücret almayacağız. İki, orman köylüleri dışındaki köylülere ise emlak vergisi değeri neyse, o değer üzerinden vereceğiz. Üç, deniz kenarında otel yapılırsa, köşk yapılarsa onu da rayiç bedeli üzerinden yapacağız. Bizim sözümüz böyleydi. AKP ise yüksek fiyatlar istiyor. Bu fiyatları köylülerin karşılaması imkansız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, hükümetin okullarda süt dağıtımını bile beceremediğini iddia ederek, şunları söyledi:

"Bir dış politika izlediler, Suriye'ye mal satamıyorsunuz. Irak'a, İran'a mal satamıyorsunuz. Peki vatandaş malını nereye satacak. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızın durumu ortada. CHP olarak milletimizi düşünüyoruz ve bunlara biz çözüm bulacağız.

Geçen aylarda bir sel felaketi yaşayan Köyceğiz'de ciddi maddi hasar oluşmasına rağmen hiç yardım yapılmadığını öğrendim. 1.5 milyon liraya yakın hasar tespiti yapılmış, büyük bir zarar söz konusu. Bugüne kadar 1.5 lira bile yardım yapılmamış. Belediye AKP'li olsa paralar akmıştı."

Reklam
Reklam

-19 Mayıs kutlamaları-

Daha sonra karayolu ile Marmaris'e hareket eden Kılıçdaroğlu, yol üzerindeki Kızılyaka ve Gökova köylerini ziyaret etti. Köy kahvehanesinde çay içti, vatandaşlarla sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ı ve Türkiye'nin bağımsızlığını unutmayacaklarını, özgürlüklerini, insan haklarını ve kadın erkek eşitliğini unutmayacaklarını söyledi.

Ula ilçesine bağlı Akyaka Belde Belediye Başkanı Ahmet Çalca'yı da makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra bir fırının açılışını yaptı, fırında çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Marmaris'e gitti.

(Son)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz