CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bitlis'te

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il kongresine katılmak üzere Bitlis’e geldi....

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il kongresine katılmak üzere Bitlis’e geldi. Hava yolu ile sabah saatlerinde Muş’a gelen Kılıçdaroğlu, buradan kara yolunu kullanarak parti otobüsüyle Bitlis’e geçti.

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenecek kongreye katılmak üzere Bitlis’e gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ilk olarak çarşı merkezine giderek ziyaretlerde bulundu. Kongrenin yapılacağı spor salonuna gelen Kılıçdaroğlu’nu parti mensupları karşıladı.

CHP İl Başkanı Çetin Yavuz, açılış konuşmasını yaparak Ak Parti iktidarının Bitlis’i çok yorduğunu savundu.

Reklam
Reklam

Partililer tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, kongreye katılanlara hitaben yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin en tarihi ilinde olduklarını belirterek aldıkları oyun sadece yüzde 2 olduğunu kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Gerçekten Bitlis'in kaynakları zengin tarihi zengin ama insanları yoksuldur. Çarşı merkezinde gençlerle kahvede çay içtik sorduk en temel sorununuz ne diye işsizlik dediler. İşimiz yok aşımız yok fabrikamız kapandı dediler. Eğer bir yerde işsizlik varsa yoksulluk varsa siyasetçi bu sorunu çözmek zorundadır. İşsizlik sorununun çözmenin yolu fabrika kurmaktan tarımı desteklemekten geçer. Eğer siz bunları desteklemeseniz sorunlarda çözülmez. Bitlis tütünü sadece Türkiye’de değil dünyada önemli bir markadır. 26 bin aile tütünden geçiniyor. Tütünü kim öldürdü herhalde CHP değil. Ne diyorlar biliyor musunuz? Bitlislinin oyu çantada keklik diyorlar. Buna bizler son vereceğiz. Bizlere bir oy verin bakalım ne olacak." dedi.

CHP Genel Başkanı , "Ben 3 dönemdir Meclis'teyim hiçbir gün bir Allah'ın kulu çıkıp Bitlis'in derdi budur dememiştir. Bitlis'in dertleri ile ilgilenen bir adam var Ahmet Eren aynı zamanda benim arkadaşımdır. O benim hakkımda ne söylerse yüzde 100 doğrudur. İyi insanı başımızın üstünde taşırız. Ne dediler analar ağlamasın dediler. Allah aşkına analar ağlamasın dediler gerçekten anaların gözyaşları dindi mi? CHP genel başkanı olarak söylüyorum. Bu sorunun çözümü çok önemlidir. Bu sorunun çözümü TBMM’den geçer silahla geçilmez. Ben bu sorunu çözmeye talibim. Gizli kapaklı kapıların arkasında değil herkesin içinde çözülecek bu sorun. Etnik kimlikler üzerine siyaset doğru değildir. Herkesi diline, inancına ve rengine saygı göstermek bizi temel görevimizdir. Neden ayrılık gayrilik yapıyoruz ki, biz bu ülkede barışı ve sevgiyi kollamak zorundayız. Bu ülkede sevgiyi, barışı ve dostluğu kurmak zorundayız emperyalizmi tuzağına düşmeyeceğiz. Başbakan'a teklif ettim çözüm önerisi söyledim. Çözüm önerimiz eksik ve ona göre yanlış olabilir. Ben merak ediyorum AK Parti'nin çözüm önerisi nedir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Toplumsal uzlaşmayla biz sorunu çözeriz. Siyaset üstüne düşen görevi yaparsa her şey çözülür. Sorunun çözümü mantıkta, akıldan, insana saygıdan ve herkesin karnının doyduğu bir Türkiye’de geçer." diyen Kılıçdaroğlu, "Size sözüm var bizi iktidar yapın bu sorunu çözelim. 75 milyon insana ahtım var. Cebini düşününen hiçbir CHP’liye bu çatı altında yer yoktur. Çocuklara süt dağıtıldı. Yüzlerce çocuk zehirlendi. Süt dağıtmasını bilmeyen bir iktidar ülkeyi nasıl yönetir. Bizim kitabımızda kin olmaz. Kin tutmayız. Artık yeni CHP var. Hiç kimseyi ayırmayan bir CHP. Bu ülkeyi seviyorsak kardeş kavgası bitsin diyorsak hepimiz çalışacağız. İnsana hizmet etmek kadar daha kutsal görev yoktur. Bu benim Bitlis’e ilk gelişim değil ama her gelişimde Bitlis'in biraz daha küçüldüğünü gördüm. Peki sizin günahınız ne? Bu tablo çekilecek bir tablo değildir.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’na Sezgin Tanrıkulu bazı milletvekilleri, genel meclis üyeleri eşlik etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra katıldığı kongreden ayrılarak karayolu ile Muş’a oradan da hava yolu ile İstanbul’a geçecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz