CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Fransa bu ayıpla yaşayamaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermeni soykırım yasasını kabul eden Fransa'nın bu ayıpla yaşayamayacağını söyledi....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermeni soykırım yasasını kabul eden Fransa'nın bu ayıpla yaşayamayacağını söyledi. Fransız parlamenterlere düşen görevler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kararın bozulması için müracaat etmeleri çağrısında bulundu.

Hükümete de açık çek verdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Her türlü faaliyetlerinde hükümeti destekleyeceğimizi açıklıyorum. Fransa'ya yaptırımlar kararlı bir şekilde uygulanmalı ve dikkatli olunmalı. Parti olarak destekleriz. Bu hükümeti eleştirmeyeceğiz anlamına gelmez. Yeri zamanı geldiğinde, tutarlı davranmadıklarında eleştiririz." dedi.

Reklam
Reklam

Partisinin Meclis grubunda konuşan Kılıçdaroğlu, hafta sonu Gebze ziyaretini hatırlatarak taksici ve kamyoncu esnafı için bir Meclis Araştırma Komisyonu kurmak için arkadaşlarına talimat verdiğini ifade etti. Bir korku tünelinden geçildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Ne oluyor bu ülkede? Neden demokrasi ağır aksak gidiyor. Hani adaletten, insan haklarından söz ediyorduk. Bunlara bakmamız gerekiyor. Ortaya çıkan tabloya şaşırmadık. Demokrasinin güvencesi gördüğünüz AKP demokrasiyi askıya alan bir partidir. Biz bunu defalarca söyledik. Gülüp geçtiniz. Siz tabloyu gördünüz şaşırıyorsunuz. Biz ise şaşırmadık. Kararlılıkla bu olayın üzerine gideceğiz. Kararlılıkla bunun mücadelesini yapacağız." dedi.

"2007'de Dink olayının ardından örgüt yok diyen arkadaş Osmaniye'de vali şimdi. Muammer Güler vardı o dönemde bu olayı bilmiyor muydu. Onu KGT'nin başına getirdik. Hepsinin haberi var. Hepsi örgütlü." diyen Kılıçdaroğlu, "O dönemde bir ifade tutanağı var. O tutanak nerede? Derin dehlizlerde bu tutanaklar kaybolmayacak demişlerdi. O derin dehlizlerde sizsiniz. Yargıç çıktı örgüt ile ilgili karar vermek için delil yok dedi. Aslına bu mahkemenin çığlığıdır. Mahkeme önündeki delile göre karar verir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İSTİHBARATI KİM VERDİ

34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayına ilişkin istihbaratın nereden alındığını sorduklarını, ancak duymamazlıktan gelindiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "İşi kolay olsun diye Amerika mı İsrail mi dedim. Bu kadar kolaylaştırdım. Yabancı istihbarat örgütlerinin kankası olmuş çıkmış bana yurttaşlık dersi veriyor." dedi.

Brüksel'deki konuşmasının eleştirildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Bunlar teknolojiyi de bilmiyor. Ellerine IPad alıyor ya, bunlar kullanmayı da bilmiyor. Cari açık ile ilgili 10 yaşındaki çocuk internetten öğrenir. Bunlar dünya kör sanıyorlar. Dünya her şeyi çok iyi görüyor. Sen dünya bunları bilmiyor diyorsan daha da vahim. Hapisteki gazeteci sayısını biliyorsan neden tutuyorsun. Ben sadece bunları demedim. Üniversiteler de özgür değil dedim. Konuşmak için izin mi alacağım. Bir fezleke de sen düzenle. Dilimin döndüğü kadar bütün dünyaya anlatacağım. Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün."

GÜVENSİZ BİR ÜLKE OLDUK

"Sen Sarkozy'nin Fransasına NATO kapısını açtın mı açmadın mı?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Libya'da Kaddafi'nin elinden ödül aldın linç edilirken oturdun izledin. NATO'nun Libya'da ne işi var dedin sonra bombalanırken oturdun izledin. Libya petrollerini Fransa'ya peşkeş çektin. Bütün bunlardan sonra bana yurttaşlık dersi veriyor. Şimdi soruyorum kim Fransız. Bunları saklayacağını mı sanıyorsun. Her yerde anlatacağız. Fransa ne yaptı Erdoğan'a Ermeni Soykırım Yasasını verdi. Ne oldu? Geçmişte her türlü yaptırımı İsviçre için söylemiştin. Ne oldu büyükelçiyi getirdin ağırladın. Irak'ta milyonlarca insan öldü kadınlara tecavüz edildi. Gözünden yaş düştü mü? Eşbaşkandın sen bu işin. Amerikan askerlerine Irak'taki faaliyetlerinden dolayı başarı diledin. Ben daha önce sormuştum. Obama seni kucaklamasın da kimi kucaklasın. Bakın dış politikada geldiğimiz nokta. En güvenilmez ülke Ortadoğu'da Türkiye. Kim güveniyor. Hem itibarsız hem güvensiz bir ülke olduk." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Yetmedi mi 1.5 milyon insanın kanı. yeni kanlar arıyorsun. Dış politika iç politikanın rant malzemesi olmaz. Hiç bir ülkenin taşeronluğunu yapmayacaksınız. Çok açık ABD'nin taşeronluğunu yapıyorlar. bölge liderliği hikaye, sıfır sorun hikaye. Aramızın iyi olduğu bana bir tek ülke gösterir misiniz Ortadoğu'da. Geldiğimiz nokta içler acısı. toplumda derin bir korku var. Bu korkuya kapılıp giden vatandaşlarımız var. Hiç kimse korkmasın CHP olduğu sürece onların güvencesi CHP'dir. Demokrasi gibi görünüp pos modern diktatörlükle yönetilen rejimler vardır. Post modern diktatörler yönetirler. Recep Tayyip Erdoğan da budur."

İSTEDİĞİN KADAR PARA CEZASI VER

Anayasa Mahkemesi'nin para cezasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "İstediğin kadar para cezası ver, hukukun üstünlüğü ya bu ülkeye gelecek ya gelecek. Sana rağmen gelecek. Sanıyorlar ki yılacağız. Bizim davamız büyük davadır." dedi. Kılıçdaroğlu, "Pazar günü isimsiz mail gelmiş bizim Adalar Belediyesi'ni basmışlar. Basmazsanız namertsiniz, ceza vermezseniz namertsiniz. Uluslararası rapor çıktı. İzmir'in başkanına örgüt liderine 397 yıl hapis istiyorsunuz. Genelkurmay başkanından terörist olursa anakent başkanından örgüt lideri olur. Yılmaz Özdil geçenlerde yazmış. Teslim ol İzmir etrafın çevrildi başkanın elimizde. İzmir teslim olmayacak. Ne İzmir'i ne de Türkiye'yi karanlık güçler teslim alamayacak. Post modern dikta yönetimlerinin bir özelliği var sıkışırsanız başlıyorsunuz devleti sorumlu tutmaya. Milleti unuttular."

Reklam
Reklam

CUMHURBAŞKANININ ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRME YETKİSİ VAR

Bir kişiye göre Anayasa olamayacağını, halk 5 yıl demişse 5 yıl olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı'nın görev süresine de değinen Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, Anayasaya aykırı bir düzenleme yapıldıysa bunun Meclis'e iade edilmesi gerektiğini söyledi. CHP'nin konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmesine ilişkin ise Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Anayasa Mahkemesi'ne götürme yetkisi bulunduğunu hatırlatarak "Biz ve yetkili organlarımız konuyu değerlendirir, aldığı kararın gereğini yaparız." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz