CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Milas'ta

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Milas ilçe ve beldelerinde ziyaretlerde bulundu.İlk olarak Bafa Belediyesi'ni...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Milas ilçe ve beldelerinde ziyaretlerde bulundu.
İlk olarak Bafa Belediyesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, başkanın kadın olmasından onur duyduğunu belirterek, "CHP'de erkek egemenliğine son vermemiz gerekir. Bu nedenle en az yarı yarıya olacak şekilde kadın üye sayısını arttırmamız şart. Kadınların elinin değdiği her şey siyaset de dâhil olmak üzere çok güzel ve değerli oluyor." dedi.
Bölgede zeytin üreticisinin zor durumda olduğunu ve yıllardır üreticinin hak ettiği değeri alamadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bu sorunu en kısa zamanda parlamentoya taşıyarak zeytin üreticisini koruyacak yeni yasal düzenlemelerin yapılması için gayret göstereceğim."
Daha sonra Selimiye beldesine hareket eden Kılıçdaroğlu, Selimiye Belediye Başkanı Mehmet Gül ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, "Artık evleri her sabah basılan veya bu sabah kimin evi basıldı, kimler gözaltına alındı diye uyandığımız değil, herkesin düşüncelerini özgürce söyleyebildiği her konuda eleştirilerini yapabildiği bir ülke olsun istiyoruz." diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti'nin iyi yönetilmediğini, pek çok sorun olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sabahleyin polisin kimin evini saat kaçta basacağını kimse bilmiyor. Demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Özgürlüğün ve demokrasinin olduğu bir ülke çağdaş ülkedir. Özgürlüğün ve demokrasinin olduğu bir ülkede yurttaşlar siyasetçileri özgürce eleştirebilir, istediğimiz budur. Bakın bu bölge zeytin üreticilerinin bölgesidir. Zeytin üreticisi hayatından memnun mu? Onların dertleriyle ilgilenmek lazım. Onların dertlerine parmak basmak lazım. Nedir sizin derdiniz diye gelip konuşmak lazım. Ama biz ne yapıyoruz- 'Efendim falan kişinin ifadesi alınacak', 'falan kişinin evi sabahın köründe basıldı', bunlarla uğraşıyoruz. Daha güzel, herkesin mutlu olduğu, huzur içinde yaşadığımız, kardeşçe bir coğrafyada hep beraber özgürce eleştirilerimizi, düşüncelerimizi dile getirdiğimiz bir Türkiye istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz