CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eşi, Uludereli anneleri ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Anneler Günü'nde Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırında...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Anneler Günü'nde Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin anneleri ve yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığında bulundu.

Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarını Anneler Günü’nde ziyaret eden Selvi Kılıçdaroğlu, başsağlığı dileklerinde bulundu. İlk olarak 34 köylünün gömüldüğü mezarlığı ziyaret eden CHP heyeti, burada annelerin dilek ve isteklerini not aldı. Tek tek aileler ile görüşen Selvi Kılıçdaroğlu, "Bu olayın takipçisi olacağız. Bunun için köyü ziyaret ettik. Anneleri teselli edemeyiz. Faillerinin bulunması zaten hükümetin görevi." dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra mezarlığa geçen Selvi Kılıçdaroğlu ve heyeti, Gülyazılı kadınlar ellerinde hava operasyonunda yaşamını yitiren çocuklarının fotoğrafları ile karşıladı. Kadınlar, Selvi Kılıçdaroğlu'na olayının aydınlatılmamasına tepki göstererek, "Biz tazminat istemiyoruz. Bu olayın aydınlatılması ve çocuklarımızın katillerin bulunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Olayda yaşamını yitiren Vedat Encü'nün annesi Mercan Encü ise olayın faillerinin belli olduğunu ifade ederek, "Biz tazminat istemiyoruz. Çocuklarımızın katillerinin bulunmasını istiyoruz. Olaydan sonra tutuklanan kişilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. TBMM heyeti geldi halen bir şey yapılmadı. Anneler Günü ama çocuklarımız nerede. Bu acıyı yaşayan ne asker annesi ne de başkasının annesi olmasın. Artık barış olsun istiyoruz. Bugün Anneler Günü, bizim çiçeklerimiz nerede kimse bize çiçek getirmedi." diye konuştu.

Selvi Kılıçdaroğlu ve heyette bulunanlar daha sonda 34 kişinin mezarlarını ziyaret ederek dua etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler de mezarlık çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Güler, CHP olarak Anneler Günü'nü Uludere'de 34 çocuğunu kaybetme acısını yaşayan annelerle geçirmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Çünkü CHP burada yaşanan şeyi ne kaza, ne ecel diye görüyor. Bu olayın ortaya çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. Bugün burada olma nedenimiz de bu kararlılığımızın ta kendisidir. Acılı anne ve babaları hep beraber gördük. Ne yazık ki burada gerçeklere yakından tanık olduk. Ailelere 20'şer bin lira resmi ödeme, 100'er bin lira da Başbakanlık gizli kasasından ödeme teklifi yapıldığını öğrendik. Acılı aileler elbette kendilerine yakışanı yapıp bu teklifi reddettiler. Siyasi iktidarın bu cinayetin üstünü aileleri satın olarak adata kan parası ödeyerek örtemeyeceğini buradan ailelerle birlikte bir kez daha söylüyoruz. Buradaki sorumluluğun Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu bir kez daha dile getiriyoruz. Araştırma komisyonu kurmak için teklif verdik. O komisyonun talep ettiği bilgileri görülmemiş bir şekilde Adalet Bakanlığı'nın izni ile verilebileceğini söylediler. Annelerin acısına ortak olarak siyasi iktidarı siyasal cinayetin hesabını vermeye ve neden kaynaklandıysa bu sorunu ortaya çıkarmaya davet ediyoruz. Eğer bunu yapmamaya direnirse peşini de bırakmamaya söz veriyoruz."

Reklam
Reklam

Mezarlık çıkışında bazı anneler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köyü ziyaret eden eşi Emine Erdoğan'a da tepki göstererek, olayın aydınlatılması konusunda kendilerine söz verdiğini, ama bugüne kadar bir şey yapmadığını söyledi.

Selvi Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra olayda yaşamını yitiren Hüseyin Encü'nün babası İslam Encü'nün evinde kendileri için verilen yemeğe katıldı. Yemek sırasında, operasyonda ölen Selam Encü'nün annesi Semire Encü'nün oğlu için yazdığı mektubu okurken, kadınların önceden yazdıkları bazı dilekçeleri Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere verdikleri görüldü.

Ziyarete CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Kadın Kolları Başkanı Deniz Pınar Atılgan, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun eşi Remziye Tanrıkulu CHP İl Başkanı Çınar Ökten ve partili kadınlar eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz