CHP Genel Başkanı Yardımcısı Tanrıkulu: Ölümün özrü olmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü PKK’nın Siirt’te öldürdüğü 4 bayan için özür...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü PKK’nın Siirt’te öldürdüğü 4 bayan için özür dilemesini Diyarbakır’da eleştirdi. Tanrıkulu, “Ölümün özrü olmaz. Hiçbir özür ölümleri geri getirmez, hiçbir ölümün de haklı bir nedeni yoktur. Kurşun adres sormaz diye bir şey de yoktur. Ölümlerin olmayacağı ortamı oluşturmak siyaset kurumlarının görevidir. Herkes bunun için çalışmalıdır.” dedi.

Diyarbakır’da eylem yapan DEDAŞ personeline destek veren Tanrıkulu, gazetecilerin gündem ile ilgili sorularını cevapladı. BDP’nin mecliste olması gerektiğine inandıklarını belirten Tanrıkulu, “BDP’nin Meclis’te olması gerektiğine inanıyoruz, fakat AK Parti sözcüleri BDP’nin mecliste olma yolunu güçleştiren ifadeler kullanıyorlar. AK Parti yöneticilerinin söylemi BDP’nin mecliste olmasını zorlaştırıyo., BDP’nin mecliste olmamasının nelere mal olduğunu bu arkadaşlar bilmiyor, aslında bu yaz buralara gelip staj yapmaları gerekir diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan'ın Kürt sorununu biraz daha okuması gerektiğini savunan Tanrıkulu, “Biraz daha tanıması ve bana göre de danışmanlarını değiştirmesi lazım. Başbakan'ın danışmanları tabiri caizse kargadır.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz