CHP Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu, Başbakan'a üniversiteyi sordu

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğa’a, Giresun Üniversitesi ile ilgili olarak soru...

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğa’a, Giresun Üniversitesi ile ilgili olarak soru önergesi verirken, kendisine, "Hukuki sürece uygun olmayan bir biçimde 16 aydır vekaleten yönetilen başka bir üniversite var mıdır?" sorunu yöneltti.
Karaahmetoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayip Erdoğa’a, Giresun Üniversitesi ile ilgili olarak yanıtlaması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdiğini belirtti. Giresun Üniversitesi’nin aylardır vekaletle yönetildiğine dikkat çeken Karaahmetoğlu, "Üniversitelerin nasıl yönetileceği, 2547 sayılı Yüksek Öğretim mevzuatı ve yasalarla güvence altına alınmıştır. Buna rağmen; Giresun Üniversitesi’nde yaşananlar, tam bir hukuk ve bilim tanımazlık olarak karşımızda durmaktadır. Yüksek Öğretim Mevzuatı’nın 13. maddesinin (a) fıkrasında; rektörlük görevine vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir rektör atanır denilmesine karşın, Giresun Üniversitesi’nde rektörlük görevi 16 aydır vekâleten yürütülmektedir." dedi.
Milletvekili Karaahmetoğlu, önergesinde Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti: "Hukuki sürece uygun olmayan bir biçimde 16 aydır vekaleten yönetilen başka bir üniversite var mıdır? Rektörlük görevinin vekaleten 6 ay yürütülebileceğine dair ‘Yüksek Öğretim Mevzuatı’nın 13. maddesinin (a) fıkrası ortada iken yasal mevzuat gereği niçin yapılmamaktadır? Gerek 2547 sayılı kanun uyarınca rektör adaylarından biri ya da birkaçının adaylıktan çekilmesi halinde sürecin başına dönülüp yeniden seçim yapılacağına dair bir hüküm yer almadığı halde ve bu hususta verilmiş bir mahkeme kararı olmasına rağmen, seçimle belirlenen adaylar arasında yeniden bir değerlendirme yapılmak suretiyle iki aday dışındaki bir ismin belirlenerek Cumhurbaşkanı makamına sunulmaması şeklinde bir hukuk ihlali karşısında ne düşünmektesiniz? 12 Mayıs 2011 tarihinde hukuken süresi sona eren vekil rektörün aldığı kararlar, atamalar, görevlendirmeler ve bilhassa yaptığı ihalelerin hukuka uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Grup Başkan Vekiliniz sayın Canikli’nin, ‘Prof. Dr. Yılmaz Can imam hatipten arkadaşımdır, kendisini yakından tanırım ve her yönüyle kefil olurum’ sözlerini siyasetin bilime ve demokrasiye müdahalesi olarak değerlendiriyor musunuz? Yılmaz Can dışında sayın Canikli’nin kefil olacağı bir imam hatipli arkadaşını bulamaz isek Giresun Üniversitesi rektörsüz mü kalacaktır? Siz de bir bilim yuvası olan üniversitelere rektör olabilmek için, imam hatip de eğitim görmüş olmayı ön koşul olarak görmekte misiniz? 15‘den fazla kadrolu profesörü olan Giresun Üniversitesi’nde kadrosu 19 Mayıs Üniversitesinde olan Prof. Dr. Yılmaz Can hazırda mevcut rektör vekilliği dışında İktisadi İdari Bilimler, İletişim Fakültesi Dekanlığı ve bir enstitü müdürlüğü görevini yürütmektedir. Bilhassa ilahiyat Hocası Prof.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz