CHP, gözaltına alınan çiftçiyi sordu

ANKARA (ANKA) -CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin mitingi öncesinde gözaltına alınmasını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Öztürk İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 11 Şubat 2006 tarihinde Mersinli Çiftçi Mustafa Kemal Öncel ile Başbakan Erdoğan arasında "ananı da al git" polemiği yaşandığını hatırlattı. Erdoğan'ın 8 Mart Pazar günü Mersin mitinginden önce Mustafa Kemal Öncel'in karakola götürülerek gün boyu gözaltında tutulduğu ve mitingin bitmesi ile serbest bırakıldığını belirten Öztürk Bakan Atalay'a şu soruları yöneltti:

Reklam
Reklam

"Mustafa Kemal Öncel'in gözaltına alınmasının gerekçeleri nelerdir? Gözaltı işleminin yasal dayanağı nedir? Mustafa Kemal Öncel'in gözaltına alınması talimatı kimler tarafından verilmiştir? Bu talimattan haberiniz var mıdır? Öncel'in gözaltına alınmasının Başbakan Erdoğan ile daha önceden bir diyaloga girmesi ile bir ilişkisi var mıdır? Gözaltı işlemi Öncel'in Başbakanı protesto edeceğine ilişkin bir duyum üzerine mi gerçekleştirilmiştir? Şiddet içermeyen protestoların gözaltı ile engellenmesi insan haklarına ilişkin ulusal üstü normlarla bağdaşmakta mıdır?"