Chp Grup Başkan Vekili Muharrem İnce:

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yaptığı çıkışlarla dikkatleri çeken Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yaptığı çıkışlarla dikkatleri çeken Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ödemiş’te partililerin ve esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İzmir’den CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş ile birlikte gelen ve CHP Ödemiş İlçe Örgütü’nde kalabalık bir partili grubunca alkışlarla karşılanan İnce, partinin terasında kendisine ikram edilen Ödemiş kebabını yedi.

Partilerinin içlerindeki yabancı maddeleri dışarı atacağını söyleyen İnce, "18 Nisan 1999’da CHP barajı geçemediğinde sabaha kadar ağladım. 23 Nisan törenlerinde partide kimse yoktu, çaycıyla sekreterimi alıp gidip anıta çelenk koydum. CHP buna karşın her zaman ayaktaydı. CHP büyük bir deniz gibidir. Deniz nasıl yabancı maddeleri dışına atarsa CHP de içine karışan yabancı maddeleri elbet dışına atacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

CHP’nin ve halkın her zamankinden daha cesur olmaya ihtiyacının olduğunu ifade eden İnce, “Bizim gariban, sivil kıyafetli, elinde silah bile olmayan asker evladımıza iki tane helikopter bulup sevkiyat yapamıyoruz. Otobüslerde can veriyorlar, Tayyip’in emrine 7 uçak veriliyor. Siz kimsiniz? Holding patronlarının evine ne zaman şehit haberi gitmiş, görüyoruz ki hep sıvasız gecekondulara gidiyor acı haber. Benim Mehmetçiğim toplama merkezlerinde bavulların üstünde uyuyor, Suriye’den gelenler 5 yıldızlı kamplarda paşa gibi bakılıyor” diye konuştu.

ESNAFLA BULUŞTU

Ödemiş kebabını yedikten sonra Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener’in Birgi’ye ait ürünlerden oluşan hediyesini kabul eden İnce, daha sonra esnafı ziyaret etti. Kalabalık bir partili grubu ile Ödemiş caddelerine çıkan İnce’ye esnaf da büyük ilgi gösterdi.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, gezi sırasında İnce’ye Türkiye’ye örnek olan yer altı çöp konteynırını tanıttı. Öğretmen kökenli olan İnce, Öğretmenevi’ne uğramayı da ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

İnce, Engelsiz Kahve’deki ziyaretinin ardından Çamlık Park’a gelerek halk toplantısı gerçekleştirdi. Çamlık’taki toplantı geniş katılıma sahne oldu. Bazı partililer İnce’ye sarılarak sevgi gösterilerinde bulundu. Burada hükümete ağır sözlerle yüklenen İnce, hakkında 54-55 davanın bulunduğunu, buna karşın konuşmaktan, doğruları söylemekten hiç vazgeçmeyeceğini belirtti.

AK Parti’nin Cumhuriyet'le hesaplaşma içinde olduğunu kaydeden İnce, “Ben dün çobanlık yaparken benim köyüme gelen İsmet İnönü’nün torunu da ben de milletvekiliysem bunu Cumhuriyet'e borçluyuz. AKP’liler için de aynısı geçerli. Cumhuriyet olmasa biz bu mevkilere gelemezdik. Gel gör ki bunların Cumhuriyet'le hesaplaşmaları Başbakan da olsalar, Cumhurbaşkanı da olsalar bitmiyor. Cumhuriyet düşmanlığı bunların cibilliyetinde var” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetle birlikte kurulan fabrikaların AK Parti döneminde satıldığını da söyleyen İnce, “Be vicdansızlar, be insafsızlar. Sizin bugün çatır çatır sattığınız SEKA’yı, Petkim’i, Sümerbank’ı, Etibank’ı kim kurdu? Onlar Cumhuriyet'in birer değeriydi, siz sattınız. Ama kimse merak etmesin bu ülkenin kuruluşunda da CHP vardı, kurtuluşunda da CHP olacak” dedi.

Reklam
Reklam

"YASSIADA İLE SİLİVRİ MAHKEMELERİ AYNI ZİHNİYETTE"

İnce, idam edilen Başbakan Adnan Menderes’i yargılayan Yassıada Mahkemeleriyle, bugünkü Silivri Mahkemelerinin aynı zihniyette olduğunu belirtterek, "Genel Başkanımız merhum Menderes’in kabrini ziyaret etti. Ne var bunda? CHP idam etmedi ki Menderes’i. Menderes CHP’ye rağmen idam edildi bu ülkede. O gün Menderes’i yargılayan mahkemeler iktidarın emrindeydi. Sahtekar bir mahkemedeydi. Bugün Silivri’deki mahkemeler de iktidarın emrinde" açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin terörle mücadelede başarılı olması için mutlaka yoksulluğu ve bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltması gerektiğini kaydeden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörle değil adeta 4-5 ülkeyle savaşıyor. Bölücü örgütün arkasında ABD var, Rusya var, Irak var, İran var, Suriye var daha da bir sürü güç var. Ama onlar en büyük gücü oradaki insanımızın yoksul olmasından alıyor. Terörü yenmek için önce yoksulluğu yenmek lazım. Ama AKP ne yapıyor, yoksulluğu duygu sömürüsü malzemesine dönüştürüyor."

Reklam
Reklam

İmam Hatip okullarına ilişkin tartışmalara da değinen İnce, “Bu ülkede İmam Hatipler hiçbir zaman kapatılmadı. Başbakan İmam Hatiplerden terörist çıkmadığını söyleyip, kapatıldığını öne sürüp kafa karıştırmaya çalışıyor. Böyle bir genelleme olur mu? İmam Hatip’ten yetişen bu ülkenin evladı da, diğer liselerden yetişenler bu ülkenin evladı değil mi? İmam Hatip kelimesini ağızlarından düşürmüyorlar ama kendi çocukları kolejlerde, Fransız mekteplerinde. O nasıl olacak? Bu ülkenin evlatlarını ayırmanın ne alemi var? Hepsi bizim evladımız. Onların en iyi şekilde yetişmeleri herkesin görevi” dedi.

"DİNİ HİÇBİR KONUYA ALET ETMEYİN"

AK Parti’nin sürekli din üzerinden siyaset yürüttüğünü sözlerine ekleyen İnce şöyle devam etti:

“Biz Müslümanlığı Tayyip’ten öğrenecek değiliz. Ama bugün Türkiye’de Müslümanlar ikiye ayrılıyor. Bizim gibi Kalu Bela’dan beri Müslüman olanlar var. Bir de Tayyip’ten sonra Müslüman olanlar var. Yazıktır günahtır, dini hiçbir konuya alet etmemeliyiz.”

Oslo Görüşmeleriyle ilgili Başbakan Erdoğan’ın Kayseri’deki sözlerini hatırlatan İnce, “Sayın Başbakan o zaman Kayseri Meydanı'nda, ‘PKK ile görüştüğümüzü ispatlasınlar, ispatlayamayan şerefsizdir’ demişti. Bugün gelinen noktada Oslo’daki görüşmeler ortada. Ben diyorum ki o sözler Kayseri Meydanı'nda asılı duruyor, sahibi gitsin alsın. Oslo’da öyle şeyler konuşulmuş ki, CHP olarak biz yapsak o görüşmeyi bizi cuma namazı çıkışında taşlarlardı. Görüşmenin içeriğine baktığınızda iki taraf da 15 Haziran 2011’e kadar adeta ateşkes yapılmasında anlaşmaya varıyor. Seçimler ne zaman oluyor peki 12 Haziran 2011’de. Bu ne demek sizce? Bu AKP ile PKK arasında seçim anlaşması demek, seçim ittifakı demek. Bugün basın sürekli CHP’yi eleştiriyor ama bunları görmüyor. CHP’de ne olduğuna bakacağınıza Oslo’da konuşulanları yazın” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmalarındaki eleştirileri ve sert üslubu nedeniyle hakkında 55’e yakın davanın açıldığını da dile getiren İnce, sözlerini şöyle noktaladı:

"Ben burada Kuva-ı Milliye ruhuyla konuşuyorum. CHP, Kuva-ı Milliye’yi kuranların partisidir. Şu anda Kuva-ı Milliyecilerin ilk mermiyi sıktığı yerde konuşmaktan gurur duyuyorum. CHP olarak biz bir oyla Sinop Belediyesi’ni kaybetmiştik. Bir oy deyip geçmeyin. Bir oyla iktidar kazanılır, bir oyla iktidar kaybedilir. CHP’yi iktidara taşımanın yolu o birer oylardan geçer. O yüzden çok çalışmalı, birer birer çoğalmalıyız. CHP bugün dünyada devlet kuran iki partiden biridir."

Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasının ardından Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, İnce'ye Efe heykelciği takdim etti. Partililerin yoğun ilgisi ile karşılaşan İnce, fotoğraf çektirmek isteyenler nedeniyle uzun süre Çamlık Parkı’ndan ayrılamadı.

İnce, Ödemiş’teki temaslarının ardından Tire’ye hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: