Chp Grup Başkan Vekili Tarhan’ın Basın Toplantısı

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, “Daha dün asılsın diye Öcalan’ın önüne atılan ipi,...

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, “Daha dün asılsın diye Öcalan’ın önüne atılan ipi, bugün Öcalan düştüğü çukurdan çıkması için Başbakan’a uzatmaktadır” dedi.

Tarhan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın akil insanlar heyetiyle, kamuoyu yarışında biraz ön alma, şov yapma olanağı yaratacağını hesapladığını belirten Tarhan, “Öcalan’ın talimatıyla uygulamaya konular bu projeden AKP’ye oy veren yurttaşlarımız da hatta AKP’li milletvekilleri de aslında kuşkuludur. Çünkü şunu sormaz mı ki; biz size ülkeyi PKK ile yönetmeniz için mi oy verdik? ‘Neden siz gelip bize bu olanları anlatmıyorsunuz da, devlet cebinden lojistik destekli komisyonlarla yürütüyorsunuz?’ diye millet sormaz mı? Bu plastik komisyoncukların içinde kimin olduğu önemli değil. İçinde Ali olsa ne yazar Veli olsa ne yazar? Hatta içinde ‘Türk bayrağının adı değişsin’ diyen bir kadın olsa ne yazar ‘gün gelecek sizi keseceğiz’ diyen adam olsa ne yazar? Aynı ekipte baştan ekibi ‘sakil’ ilan eden bir adam olsa ne yazar; hiç fark etmez ama sonuçta düşülen durum vahim. Erdoğan’ın düştüğü çaresizlik ve teslimiyetin sadece onun teslimiyeti ve çaresizliği değil; Türkiye Cumhuriyeti düşürdüğü durumdur aslında mühim olan. O kadar çaresiz kalmıştır ki; sürekli yanlış yapıyor ve sponsorlarına verdiği sözü tutabilmek için bize iki gün önce olabildiği gibi ahlaksız bir teklifte bulunuluyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan’ın bu ‘magazinleşmiş, ciddiyetsiz süreç’ten tüm sonuçlarıyla sorumlu olduğunu ifade eden Tahran, “Çünkü kendini aklamak için kurdurduğu komisyonun hukukta bir karşılığı yoktur. Anayasaya ve erkler ayrılığına aykırıdır. Zaten böyle bir derdi de yoktur. Yanlış yanlış üstüne. Bu, bizim hukuken de, ahlaken de, siyaseten de kabul edebileceğimiz bir yöntem değildir. ‘Anayasayı bir kez delmekle bir şey olmaz’, demişlerdi ama, çok ama çok şey olur” dedi.

Şu an yaşanılanın hukuki değil fiili bir durum olduğunu ifadeden Tarhan, “Bu gayrimeşru süreç bizimle meşrulaştırılmak istenmektedir. Daha dün asılsın diye Öcalan’ın önüne atılan ipi, bugün Öcalan düştüğü çukurdan çıkması için Başbakan’a uzatmaktadır” dedi.

Başbakan Erdoğan ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in 'sürecin muhatabının Meclis değil hükümet olduğu' yönündeki açıklamalarına da değinen Tarhan, “Başbakanı ve şürekasını 180 derece farklı hareket ettiren güç nedir? Televizyondan başka bir vaatte bulunmadığını söyleyen Başbakan aslında ne vaat etmiştir ki, meclise sığınmaktadır?” diye sordu.

Reklam
Reklam

Demokrasinin bunca yanlışı kaldırmayacağını kaydeden Tarhan, “İktidarı aklamak için bir komisyon kurulması Meclis’in Öcalan’ın oyuncağı olmasının resmen kabulü demektir. İşte bu yüzden biz bu Komisyonda yokuz. Öcalan Erdoğan birbirlerini ağırlasınlar artık. Tıpkı anayasayı birlikte yapmayı düşündükleri gibi ve bunu millete de anlatsınlar. Plastik komisyonları, zehir katılmış mayaları ile bir suçu aklamak için uğraşıp dursunlar. Ama emin olun Başbakan'a ve Öcalan’a çok yakışan bu süreç tüm aktörleri ve aktrisleriyle birlikte, yakında bir karikatüre dönüşecektir” diye konuştu.

Başbakanın sanki aklı yokmuş gibi millete akıl dağıtma timleri ile uğraştığı sürece yanlışlarına devam edeceğini savunan Tarhan, “Gözünü başkanlık ve eyalet hırsı bürümüş olanlar, bakınız anayasa teklifleri… Devletin bölünmezliğini kaldırmak istiyorlar. Anayasaya bir tür şeytan ayeti sokmak istiyorlar. Millet görmüyor mu bunları? Görmeyi de yasaklayamazlar ya... Çünkü adını bile söylemeye çekindikleri bu millet buna izin vermez” dedi.

Reklam
Reklam

Yeni anayasa konusun ada değinen Tarhan, “Ülkeyi eyaletlere böyle projesinin ilk adımı olarak, anayasadan ‘devletin bölünmez bütünlüğünün ’ anayasadan çıkarılmasını istiyorlar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: