CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Küsen adam kendini partinin önünde gören insandır. Ben partiden büyük değilim. En büyük partidir"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Küsen adam kendini partinin önünde gören insandır. Ben partiden büyük değilim. En büyük partidir" dedi. İnce, partisinin Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman'ın seçim bürosunda partililerle bir araya geldi. İnce, burada yaptığı konuşmada, MYK ve Parti Meclisi'nin oy birliğiyle Vefa Salman'ı belediye başkan adayı olarak belirlediğini dile getirdi. Bundan sonraki süreçte birlik içinde olunması gerektiğini belirten İnce, şöyle konuştu: "Şimdi bu defteri kapayıp yeni bir defter açmamız lazım. Türkiye'de 17 Aralık bir dönüm noktasıdır. 17 Aralık AKP'nin yolsuzluklar içinde olduğunun görülmeye başladığı gündür. Paralar ayakkabı kutularına sığmıştır ama mızrak çuvala sığmamıştır. Bu haramzadelerden hesap soracağız hep birlikte. Her gün bağırıyor Başbakan, 'Benim başörtülü bacım' diyor ya. Sen benim o başörtülü bacımın parasına ne yaptın, onun hesabını ver. 'Çaldınız mı, çalmadınız mı?' diyoruz, 'Bizim Allah’ımız var' diyor. Senin Allah'ın var da bizim Allah'ımız yok mu? 'Sen bu yetimin hakkını yedin mi?' diyoruz, 'Sandıkta görüşürüz' diyor. Sandıkta görüşeceğiz." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanları istifa ettirmediğini ileri süren İnce, "Sen bakanları istifa ettirmiyorsun, emniyet müdürlerini görevden alıyorsun, savcı atıyorsun, yönetmelik değiştiriyorsun. Burada değişmesi gereken yönetmelik, müdürler değil değişmesi gereken bakanlar, bir de değişmesi gereken kafaları. Bunu değiştirmesi lazım" dedi. Adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla sıkça anılan İnce, partililerin bundan sonraki süreçte bir arada olması gerektiğini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de böyle durumda küsmek, darılmak yok. İstediğiniz olmayabilir. Benim de istediğim olmadı. Böyle bir şey var mı? Bana aylarca Genel Başkan Yardımcısı, bu işleri organize eden arkadaşımız, 'Arkadaşlarımız içinde anket yaptırdık, en yüksek oyu sen alıyorsun' dedi. 'Her yaptırdığımız ankette en yüksek oyu sen aldın' dedi ama soran olmadı. Küsecek miyiz? Asla küsmek yok. Bunları indireceğiz hep beraber. Küsen adam kendini partinin önünde gören insandır. Ben partiden büyük değilim. En büyük partidir. Atatürk'ün emanetidir bu bize. Atatürk'ün emanetinde sadece CHP üyelerinin hakkı yoktur. 75 milyonun, herkesin hakkı var. Bugün Türkiye ikiye ayrılmıştır. Bir cumhuriyetçiler, bir de cumhuriyet düşmanları vardır. Onun için hep beraber olacağız." Parti içinde sert eleştiriler yaptığını fakat eleştirileri kamuoyu önünde gerçekleştirmediğini dile getiren İnce, vatandaşlardan bu davranışı nedeniyle yüzlerce kutlama maili aldığını belirterek, "Ben MYK'da, Parti Meclisi'nde en sert eleştirileri yaptım. Yapılabileceklerin en serti. Onlar benim vicdanımla tutanaklar arasındadır. Siz aile içi kavgalarınızı sokakta anlatıyor musunuz? Anlatmıyorsunuz. Aile içinde her türlü tartışma olur ama kapıdan çıktığında biter. Benim için bitmiştir" diye konuştu. İnce, ardından Cumhuriyet Caddesi güzergahından partililerle yürüyüş gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: