Chp Grup Başkanvekili Muharrem İnce:

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İmralı görüşmeleriyle ilgili olarak, “Bu yapılan terörü bitirme, bir çözüm...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İmralı görüşmeleriyle ilgili olarak, “Bu yapılan terörü bitirme, bir çözüm süreci değildir" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Bursa’da Orhangazi Cumhuriyet alanında vatandaşlara hitap etti. İktidardan korkmadıklarını anlatan İnce, “Hani Başbakan diyor ya biz kefenimizi aldık diye. Onun unuttuğu şu var, biz CHP’liler kefensiz yatanların torunlarıyız” dedi.

İmralı tutanaklarına değinen İnce, “Medyanın tartıştığına bakın. İmralı’daki tutanakları kim sızdırmış. Bunun peşindeler. Sızdırmak ihanetmiş. Sen kimin sızdırdığını boş ver. Ne sızdırmış ona bak. Meydan okuyor, diyor ki 50 bin kişiyle savaşırız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İmralı görüşmelerini eleştiren İnce, “Mit müsteşarını ben korudum diyor, darbeyi ben engelledim diyor. 10 yıldır AKP’yi iktidar yapan benim diyor. Başkanlık sistemini destekliyoruz, biz PKK olarak Tayyip Erdoğan’ın başkanlığa varız diyor. Bu yapılan terörü bitirme, bir çözüm süreci değildir. Bu pazarlık bir seçim pazarlığıdır. Bu pazarlık Tayyip Erdoğan başkan olsun, Abdullah Öcalan özgür olsun pazarlığıdır. Bu millet buna karar verecek” açıklamasını yaptı.

Silivri’ye giden ilk siyasetçi olduğunu vurgulayan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben bu ülkede Genel Kurmay Başkanlığı yapmış İlker Başbuğ’u ziyarete gittim. Silivri Cezaevi’ne giden ilk siyasetçi benim. Milletvekillerimizi ziyaret ettim, Balbay ve Haberal’ı. İlker Başbuğ’u ziyaret ettim. MHP’li de bir Milletvekili var Engin Alan onu da gidip ziyaret ettim. İlker Başbuğ’u ziyarette gittiğimde karşılaştığım manzarayı anlatıyorum. Hapishanenin kapısında ayakkabılarımı çıkarttılar, kemerimi çıkarttılar, çakmağımı, telefonumu, bozuk paralarımı aldılar. X-Ray cihazından geçirdiler. Benim içeriye bir toplu iğne sokma şansım yoktu. Dedim ki madem kurallar böyle boynumu büktüm tamam dedim, ziyaretimi yaptım. Aradan 3-5 ay geçti. BDP Milletvekili Altan Tan Abdullah Öcalan’ı ziyarete İmralı'ya gidiyor. Ben söylemiyorum kendisi gazetelere açıklamasına bakıyorum. Üstümüz aranmadı diyor. İsteseydik içeriye kayıt cihazı da sokabilirdik, iki porsiyon da yemek yedik diyor. Eğer Abdullah Öcalan’ın ziyaretçisine böyle muamele yapılıyor. Bende Milletvekiliyim. Hatta ben birde Gurup Başkanvekiliyim. İlker Başbuğ’un ziyaretçisine ise böyle davranıyor. Bu millet bunu bilsin.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz