CHP Grup Başkanvekili Tarhan:

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Kadınlar son 10-11 yılda sosyal yaşamdan, bürokrasiden, yargıdan, demokratik kitle örgütlerinden, sendikalardan ve toplumsal

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Kadınlar son 10-11 yılda sosyal yaşamdan, bürokrasiden, yargıdan, demokratik kitle örgütlerinden, sendikalardan ve toplumsal yaşamdan koparıldılar ve geri plana itildiler" dedi.

Tarhan, Keşan ilçesinde partisinin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların temsil edilmesini sağlamak için siyasete atıldığını söyledi.

Kadınların toplumun her alanında yer aldığını belirten Tarhan, "Kadınlar ve erkekler dünyayı yarı yarıya paylaşıyor. Onlar bu ülkeyi yönetmeyi ve söz söylemeyi her şeyden çok hak ediyorlar. Genç kadınların siyasette çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kadınların ezilmediği ve dışlanmadığı bu ülkede bir politika oluşturulmalı. Kadınlar son 10-11 yılda sosyal yaşamdan, bürokrasiden, yargıdan, demokratik kitle örgütlerinden, sendikalardan ve toplumsal yaşamdan koparıldılar ve geri plana itildiler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı cumhuriyet değerlerine sahip çıktıklarını kaydeden Tarhan, daha özgür, daha bağımsız bir politika için kadınların siyasette daha çok yer alması gerektiğini söyledi.

Muhabir: Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz