Chp Grup Toplantısı…(2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü koşuların yaşandığı şu günlerde TBMM’yi kapalı tutmanın, halkın iradesine...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü koşuların yaşandığı şu günlerde TBMM’yi kapalı tutmanın, halkın iradesine saygısızlık olduğunu belirterek, “O iradeye saygı duyduğumuz için buradayız, TBMM’deyiz. TBMM yan gelip yatanların oturduğu bir yer değildir” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Meclis’i bugün ‘terör’ gündemiyle olağanüstü toplanması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Salona, partililerin ‘Yaşasın halkların kardeşliği’, ‘Gün gelecek devran dönecek, AK Parti halka hesap verecek’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Gençlik seninle durma ilerle’ sloganlarıyla giren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarının en yoğun yaşandığı bir günde halkın iradesini tecelli ettiği TBMM’de olduklarını söyledi. Kendisini uzun süre alkışlayan ve sloganlar atan partililere ‘Beni sakin dinlemenizi istiyorum’ diyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü önemli bir süreç yaşıyoruz. Bugün kapıları açık, kürsüleri açık, iradesi ve duruşu sağlam, kararlı net olan bir TBMM’deyiz. Bunun için bir araya geldik. Bugün tarihi sorumluluğu yeniden yüklenmiş, vatanına ve milletine bağlı, CHP olarak yeniden bir araya geldik” dedi.

Reklam
Reklam

Bugün salonunda ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ yazılı bir parlamentoda ülkenin en acı sorunlarını dile getirmek için bir araya geldiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bugün ülkemizin en acı sorunlarına çözüm üretelim, millet bizden sorun değil çözüm bekliyor demek için bir araya geldik. Onun için hepinizi Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir düsturuyla selamlıyorum” diye konuştu.

“EN SON TATİL YAPMASI GEREKEN YER MECLİS”

Türkiye’nin sınırları topyekun bir barut fıçısına dönüştüren gelişmeler yaşanıyorken, iç ve dış güvenliği ciddi tehdit altındayken, sosyal barışı tehdit eden provokasyona açık bir siyasal iklimin olduğu şu günlerde en son tatil yapması gereken yerin TBMM olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“En son kapılarını kapatması gereken yer TBMM’dir. Olağanüstü koşuların yaşandığı şu günlerde TBMM’yi kapalı tutmak, halkın iradesine saygısızlıktır. O iradeye saygı duyduğumuz için buradayız, TBMM’deyiz. Açık yüreklilikle söyleyeyim; TBMM yan gelip yatanların oturduğu bir yer değildir.

Reklam
Reklam

Bu toplantı çağrısını, demokrasisi normal işleyen bir ülkede iktidar partisi yapar. Ama bizde iktidar partisi parlamentoda gelip hesap vermekten, bilgi vermekten korktuğu içindir ki CHP tarihi sorumluluğun gereği olarak TBMM’yi toplantıya çağırmıştır. İktidar partisinin TBMM’yi bilgilendirmesi esastır, muhalefet partilerinin görüşlerin alması esastır, Meclis’in iradesine başvurması esastır. Çünkü TBMM, milletin iradesidir. Bu iradeye başvuracaksınız, bu iradeyi bilgilendireceksiniz. Ayrıca TBMM toplumsal ortak aklımızın da bir tecelligahıdır. O nedenle hem milletin iradesini bilgilendireceksiniz, hem de bu ortak aklı kullanacaksınız. Bu yola başvurmuyorsanız demokrasi açısından sınıfta kaldınız demektir. Onun için diyoruz ki; parlamentoyu açacağız, halkın iradesini orada seslendireceğiz. Aksi halde TBMM’yi by-pass etmiş olursunuz, TBMM’yi görmezden gelirsiniz. Aksi halde bu, milli iradeye de, demokrasiye de aykırıdır, doğru değildir.”

“İŞGAL DEVLETİNDEN TALİMAT ALAN İSTANBUL HÜKÜMETİ PSİKOLOJİSİ…”

Reklam
Reklam

Demokrasiyi özgürlükleri savunan, milli iradenin tesis ettiği TBMM’de, sorunların tartışıldığı bir mekan olarak herkesin bulunması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Onun içindir ki milli iradeyi dışlarsanız toplumsal ortak aklı da dışlamış olursunuz. CHP olarak biz buna izin vermeyeceğiz. Kendilerini ve ülkeyi bataklığa sürükleyen bir ortamda sesini çıkarması gereken, konuşması gereken, o bataklıktan bu siyasal iktidarı kurtarması gereken tek yer TBMM’dir.

Burası Ankara; Ankara demek TBMM demektir. Beyler, işgal devletinden talimat alan İstanbul hükümeti psikolojisinden artık kurtulun; milli iradeye dönün. Ülkeyi de, kendinizi de üç beş kişinin marjinalliğinden kurtarmak için gelin Ankara’ya, gelin TBMM’ye, gelin halkın oylarıyla seçilen TBMM’de sesinizi çıkarmaya. Korkmayın, cesur olun, yürekli olun; Türkiye’nin sorunlarına sahip çıkın, çözüm üreten merciin TBMM olduğunu asla unutmayın.”

“POLATLI’DAN TOP SESLER GELİYOR DİYE MECLİS TATİLE GİRMEDİ”

TBMM’nin sadece ulusal kurtuluş savaşını vermediğini, aynı zamanda yeni bir devlet kurduğunu ve bu devleti yönettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bunu bilmeyenler, TBMM’yi by-pass edenler, önce bilecekler; TBMM Ulusal Kurtuluş Savaşını vermiştir, yeni bir devlet kurmuştur ve o devleti yönetmiştir Hiçbir zaman o Meclis’te şu sözler yankılanmamıştır; ‘Polatlı’dan top sesleri geliyor, Meclis’i tatil edelim, savaşa gidelim’ denmemiştir. Meclis açık kalmıştır ve tatile girmemiştir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: