Chp Grup Toplantısı…(3)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Ağa tarafından Hz. Muhammed...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Ağa tarafından Hz. Muhammed için hazırlanan nüfus cüzdanına tepki göstererek, Başbakan Erdoğan'ın İl Başkanı hakkında gerekeni yapması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında eski Başbakanlar'dan Bülent Ecevit'e yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Ecevit'i ABD Başkanı karşısında ayakta durduğu için eleştirdiğini hatırlatarak, "Recep Tayyip Erdoğan, sen Bülent Ecevit'in tırnağı bile olamazsın. Bunlar poster hükümetidir. Fotoğraf verirler, arkası farklıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e karşı 'one minute' dediğini fakat arkasından da İsrail'i korumak için Malatya Kürecik'e füze kalkanı kurulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"9 yurttaşımız uluslararası sularda hunharca şehit edildi. Meclis'e tezkere mi geldi? Hayır. Brüksel'de gittiler otel odalarında 'acaba biz İsrail'le nasıl bir araya gelebiliriz?' diye pazarlık yapmaya başladılar. Bunlar iki yüzlü. Gider fotoğraf çektirirler, ayak ayak üstüne giderler, sonra danışmanı gider ABD'ye 'aman ha, bunları kusuruna bakmayın, bunları kullanın deliğe süpürmeyin' der. Beysbol sopasıyla ders alanlar bunlar. Beysbol sopasıyla ders alacaksın, Bülent Ecevit'in de aleyhinde konuşacaksın."

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Bülent Ecevit'n ellerinde Irak'ta öldürülen 1.5 milyon Müslüman’ın kanı yoktur. Irak'ta tecavüz edilen 10 binlerce Müslüman kadının ayıbı yoktur Bülent Ecevit'in anlında" diye konuştu.

“25 BİN DOLARI NE YAPTIN?”

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Kaddafi'yi sırtından hançerlediğini belirterek, aldığı 25 bin doları ne yaptığını sordu. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili olarak, "Kaddafi'yi götüreceksin, ödül alacaksın, bir de para alacaksın. 25 bin dolar... Bir soru daha sorayım; Sayın Başbakan sen o 25 doları ne yaptın? 25 bin doları ne yaptın? Açıklama yapmış onun için soruyorum; 'Şehit ailelerine vereceğim' diye. Hangi şehit ailesine o 25 bin doları verdin bakalım, çık anlat. Kaddafi'ye gideceksin ödül alacaksın, sonra arkasından, sırtından hançerleyeceksin. Bülent Ecevit'te böyle bir utanç yoktu. Sen Bülent Ecevit'i nasıl bilmezsin?" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu, "Ben taşeronluk demiştim ama taşeronluk çapsızlıktan daha iyidir. Çünkü taşeronluktan her an vazgeçebilirsiniz. Ama bir adam çapsızsa, bundan vazgeçme şansı yok" dedi.

“DAVUTOĞLU, SENİN NE BİLDİĞİN OLACAK?”

Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isminin önünde Profesör yazdığını fakat dış politikadan anlamadığını savunarak şunları söyledi:

"Bizi sevmeyen ülkeler bir araya gelerek, 'şu Türkiye'nin başını nasıl belaya sokmamız lazım, ne yapmamız lazım?' diye düşünseler, herhalde şöyle bir düşünceleri olurdu; 'Eğer biz Dışişleri Bakanlığı'na Davutoğlu'nu getirirsek, bu ülke iflah olmaz.' Bir de birileri diyordu ki, 'efendim bunun herhalde bir bildiği vardır.' Davutoğlu için... Senin ne bildiğin olacak? Onun bildiği bütün, bildiği bu zaten, ülkeyi götürüp batağa sürüklemek. Peki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan? Zaten dış politikadan anlamadığı için 'bu da herhalde bir bildiği vardır. Adının önünde de Profesör yazıyor, herhalde Türkiye'yi daha iyi noktaya taşıyacak.' O da onun kuyruğuna takıldı. Şimdi çıkamıyorlar oradan."

Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu ayrıca, Suriye ile Libya arasındaki farkının ortaokul öğrencilerinin bile bilebileceğini belirterek, "Bu farkı kavrayamayacak kadar çapsız olan bir kişi var, o da Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu" diye konuştu.

“HZ. MUHAMMED'E ÇIKARILAN NÜFUS CÜZDANI ALÇAKLIKTIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümlerinde ise AK Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Ağa'nın Hz. Muhammed için hazırladığı nüfus cüzdanına tepki gösterdi. Nüfus cüzdanı çıkarılmasını alçaklık ve densizlik olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Kırklareli İl Başkanı tutmuş Hz. Muhammed için kimlik cüzdanı hazırlamış. Bakın sömürüye bakın arkadaşlar. Sen kimsin, hangi hakla, hangi inançla Sevgili Peygamberimizin kimlik cüzdanını çıkartıyorsun? Din simsarlığı yapmak çok tehlikelidir. Dini siyasete alet etmek çok tehlikelidir. Vardıkları noktaya bakın. Hz. Muhammed'in kimliğini çıkartıyor, dağıtıyor ve Hz. Muhammed'in soyuyla da oynuyor. Çocuklarından birisinin adını Tayyip koymuş. Yahu insan da biraz utanma olur, insanda biraz Hz. Muhammed'e saygı olur, onun mezhebine saygısı olur. Sen kimsin ki, çocuklarının arasına Tayyip'i koyuyorsun? Samimi söylüyorum bu kadar büyük bir ahlaksızlığı, alçaklığı, densizliği ne gördüm, ne duydum ne de işittim. Ve daha ayıbı sözde kimlik kartının arkasına da AK Parti'nin amblemini koymuş. Bütün inançlı Müslümanlara sesleniyorum. Bu densizliği yapan kişiye Recep Tayyip Erdoğan bir şey yapmazsa o da onun suç ortağıdır.

Reklam
Reklam

Siz nasıl böyle bir densizlik yapabilirsiniz? Milyonlarca, milyarlarca insanın peygamberi olan Hz. Muhammed'e nasıl bunu yapabilirsiniz? Kendi siyasi ikbaliniz için, kendi siyasi geleceğiniz için Hz. Muhammed'in adını nasıl böyle kullanabilirsiniz? Olmayan oğlunun adını Tayyip koyacaksınız. Tayyip Erdoğan'a yollama yapmak için. Bekledim, 'Acaba Sayın Erdoğan bu konuda bir şey söyleyecek mi?' diye, tık yok. Kabul ediyorsunuz bunu. Arkasını bırakmayacağım. Ya o il başkanına gerekeni yapacaksın ya da ben onun arkasını bırakmayacağım."

“AB İLERLEME RAPORUNDA YAZILAN ELEŞTİRİLER EKSİK”

AB ilerleme raporlarına de değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"O raporda eleştiriler olmasın diye ne taklaların atıldığını, ne kulislerin yapıldığını biliyoruz. O raporda yazılan eleştiriler eksik, onu da biz çok iyi biliyoruz. Kalktı birisi, 'efendim ben bu raporu çöp sepetine atacağım.' Düzeye bakar mısınız. Sen önce kendine bir sor bakalım, bu adamlar bu raporu niye yaptılar diye. Biliyorum içinden şu geçiyor; 'ah bu raporu yazanlar Türkiye'de olsaydı, biz şimdi onları Silivri'ye gönderirdik, bu iş de biterdi."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: