Chp Grup Toplantısı...(4)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim ülkemizde sabit bir yerde duran bir adalet göremiyoruz. Fırıl...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim ülkemizde sabit bir yerde duran bir adalet göremiyoruz. Fırıl fırıl dönen bir adalet vardır. Türkiye Cumhuriyeti içinden çöküyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de her sorunun çözümü olduğunu ve çözümsüz hiçbir sorunda olmadığını dile getirdi.

Siyasetin akıl işi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, akıl işi olduğu için siyasetin çözüm kapısı olduğunu, akıl işi olduğu için insanların siyaset kurumundan çözüm beklediklerini kaydetti. Kılıçdarğolu, “Siyaset kurumu sorun karşısında çözümsüz kalmışsa, orada siyasi akıl eksikliği var demektir. Siyasi aklımızı kullanmazsak kaba kuvvet gelir, şiddet gelir ve bizim önümüze geçer” dedi.

Reklam
Reklam

Kendilerinin insanları sevdiğini ve Türkiye’yi sevdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ülkemizin birliği ve bütünlüğü konusunda asla ve asla herhangi bir kaygımız yoktur. İmanımız var, inancımız vardır. Bu ülkede, bağımsızca ve özgürcü yaşamak için inancımız ve imanımız var” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE FIRIL FIRIL DÖNEN BİR ADELET VARDIR”

Konfüçyüz’ün bir sözünden alıntı yaparak konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Konfüçyüz’ün ‘Adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur ve geri kalan her şey onun etrafında döner’ demiş. Bu adaletin büyüklüğünü vurgulamak açısından çok özel bir değiştir. Adalet kavramı toplumun vicdanını yansıtır. Adaletin olduğu ülkelerde özgürlük vardır. Bireysel güven de vardır, toplumsal güven de vardır. Adalet vardır, benim kimseden korkma gerekçem yoktur. Adalet vardır, çünkü sosyal devlet bana bakar. Adalet vardır benim sorumlarım adalet içinde çözülür. Ama bizim ülkemizde sabit bir yerde duran bir adalet göremiyoruz. Fırıl fırıl dönen bir adalet vardır. Türkiye Cumhuriyeti içinden çöküyor. Çürüyor adeta… Adalet kavramını içselleştirdik. Birilerinin adaletinden, birilerinin adalet anlayışından söz etmiyorum. Toplumsal adaletten söz ediyorum. Milletin adaletinden söz ediyorum. Kabul gören bir adaletten söz ediyorum. Böyle bir adalet maalesef yok. Adalet hayatın her alanı için geçerlidir. Hayatın her alanı için geçerlidir. Örneğin, gelir dağılımı adaletinden söz ederler. Açın herhangi bir ekonomi kitabını gelir dağılımı adaletini görürsünüz. Neden gerekli olduğunu görürsünüz. Türkiye gelir dağılımı açısından Meksika ve Şili’den sonra listenin en sonunda yer alıyor. Yoksulluğun, işsizliğin, insanların aç yatağı olduğu bir ülkede gelir dağılımı adaletinden söz etmeyecek miyiz? Gelir dağılımı adaletsizliğinin uluslar arası istatistiklerde yer almasını bizim açımızdan, yani siyaset kurumu açısından bir ayıp değil midir? Çocukların yatağa aç girdiği bir ülkede hangi adaletten söz edeceksiniz. Nerede bir yoksulluk araştırması yapılsa Türkiye listenin en sonunda yer alıyor. Bu bizi incitiyor. Doğru olarak kabul etmiyoruz. Bu herkesin görmesi lazım.”

Reklam
Reklam

“SİTELER’DE BİR TUVALET BİLE YOK”

Kılıçdaroğlu, Siteler’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, bir esnafa Siteler’in sorunlarını gurup konuşmasına dile getirmek için verdiği sözü tuttu. Kılıçdaroğlu, Siteler esnafının da sorunlarından bahsederek, “Dün Siteler’de esnafla beraberdim. Onlara söyledim, önce yurttaş olarak kendimize soru sormasını öğreneceğiz. Ülkeyi kim yönetiyor. Benim sorunum 10 yıldır niye çözülmüyor. Bu ülkede adalet niye eksik. Bu soruları sormazsak olmaz. Demokrasi soru sormayla başlar. Hepsi vergi ödüyor. Soruyor musunuz acaba, benim ödediğim vergiler nerelere harcanıyor. Siteler, mobilyanın başkenti olarak tanımlanıyor. Binlerce iş yeri var. On binlerce çalışanı var. Siteler’de bir tuvalet bile yok. Düzene ve anlayışa bakın. Marka olması gereken bir yer kan kaybediyor. Türkiye’nin bir çok yeri kan kaybediyor” diye konuştu.

“YOLSUZLUK YAPANLAR GÜCÜ KİMDEN ALIYOR”

Adaletsiz toplumun hırsızlığa kapı açan toplum olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, herkesin onuruyla yaşayabileceği bir gelire sahip olmasını istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Çocuğuna süt içeremeyen bir annenin olduğu toplumda, yoksullara yardım edeceğim diyip paraları toplayıp fil dişi kulelerde oturanlar var. Fitre paralarını, zekat paralarını, kurban paralarını yiyen kişilerin elini, kolunu serbestçe sokaklarda dolaşmasını hangi adalet kavramıyla biz açıklayacağız. Hırsızların kol gezdiği, soruşturanların ise yargılandığı bir düzene adalet düzeni denmez. O nedenle toplumun vicdanı kanıyor. Bu yolsuzluk yapanlar, bu adaletsizlik yapanlar gücünü kimden alıyor. Kim sırtlarını sıvazlıyor” dedi.

Reklam
Reklam

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun, TOKİ'deki yolsuzlukları gündeme getirdiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, TBMM Genel Kurulu'nda buna itiraz ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, daha sonra Bakan Bayraktar’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bunu kabul ettiğini söyledi.

Başbakan’ın, bu itirafın ardından hemen telefona sarıldığını, “Konuşurken dikkatli olacaksın, yazılı metnin dışına çıkmayacaksın” dediğini öne süren Kılıçdaroğlu, Bakan Erdoğan’ın da “Başbakan beni fırçaladı” ifadesini kullandığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz