CHP heyeti Malatya'da inceleme yaptı

MALATYA (İHA) - Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklara şiddet uygulandığı iddiası nedeniyle Malatya'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili heyeti, yuvada inceleme yaptı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 0-6 yaş Çocuk Yuvası'nda incelemelerde bulunan heyette yer alan CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, insanlık dışı olayı nefretle kınadıklarını belirterek, "Yetkililerden bilgi alacağız ve inceleme yapmak üzere geldik" dedi. Bu suçu sadece birkaç cahil çalışan insana yüklememek gerektiğini kaydeden Kılıç, "Sorunlar, birkaç çalışana yıkılarak geçiştirilemez. Sorumluların da sorgulanması lazım" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir ise, devletin sosyal hizmet ilkesi gereği 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda çocuklara bakmakla yükümlü olduğunu ifade ederek, Malatya'da yaşanan bu olayların bu ilkeyle bağdaşmadığını, sorumluların cezalandırılması ve böyle olayların bir daha meydana gelmemesi gerektiğini vurguladı.
CHP Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Özlem Çerçioğlu, olayı izleyince adeta kanlarının donduğunu ve tüylerinin ürperdiğini belirterek, çocuklara şiddet uygulayanların gerekli cezayı alacaklarına inandığını söyledi. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu eleştiren Çerçioğlu, "Sayın bakanı iki hafta önce İnsan Hakları Komisyonu'na davet ettik. Sayın bakan, bırakın fiziksel işkenceyi psikolojik işkence dahi yaşanmadığını ifade etti. Soruyorum, sayın bakana, hani çocuklara yuvalarda şiddet, işkence yoktu? Sayın bakan şu anda nerede? Londra'daki programını neden bırakıp gelmedi? Bu olay bu kadar önemsiz mi?" dedi.

Reklam
Reklam