CHP Heyetinin Esed'le Görüşmesi

Suriye'ye giderek Beşşar Esed'le görüşen CHP heyetindeki İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, "Barışa katkı için yaptığımız bu görüşmelerin sonuçlarını çok yakında

Suriye'ye giderek Beşşar Esed'le görüşen CHP heyetindeki İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, "Barışa katkı için yaptığımız bu görüşmelerin sonuçlarını çok yakında alacağımızı ümit ediyoruz" dedi.

Pavey, CHP Malatya Kadın Kolları'nca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinlik öncesi basın mensuplarına konuşan Pavey, Esed'le görüşmelerinden olumlu sonuçlar beklediklerini belirtti.

Şafak Pavey, "Bir insanı kurtarmak bile en büyük çabaya değer. Bu anlamda hepimiz görüşmeler yaptık. Barışa katkı için yaptığımız bu görüşmelerin sonuçlarını çok yakında alacağımızı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Beşşer Esed'in eşi Esma Esed'le de "savaş ve kadını", gelecek için neler yapılabileceğini değerlendirmek, çabaları karşılığında nasıl katkılar sunulabileceğini görmek için görüşme yaptıklarını ifade eden Pavey, "Çok umutluyum. Umarım bu çabalarımızın sonuçlarını alırız. Biz gazeteciler ve insani yardım görevlileri için gittik. Son derece insani bir amaçla gittik. Bu çabalarımızın sonucunu olumlu almayı bekliyoruz" dedi.

Şafak Pavey, sınır kapısından geçerken Suriyeli kadınların yolun kenarında "savaş bitsin" diye dua ettiklerini gördüğünü aktararak, "Ben bunu gördükten sonra her türlü çabaya değeceğini düşünüyorum. Esma Esed'le de bu nedenle görüştük. Umarım çabalarımızın karşılığını çok yakında alacağız" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li heyetin Suriye'ye gitmesiyle ilgili değerlendirmesini hatırlatması üzerine Pavey, "Biz oraya aile tatiline gitmedik. Barış katkısı sunmaya gittik. Barış çabaları, savaştan mağdur olan insanları kurtarma çabaları ne zamandan beri suç oldu-" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

CHP İstanbul Milletvekili Pavey, oraya tamamen insani çabalarla gittiklerinin herkesin bilgisi dahilinde olduğunu dile getirerek, "Dolayısıyla Başbakan'dan izin almadığımız için özür dileyemeyeceğim" dedi.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz