CHP, İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında "özel hayatın gizliğini ihlal, görevi kötüye kullanmak, kişisel verilerin kaydedilmesi" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Aygün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, İçişleri Bakanı'nın "özel hayatın gizliğini ihlal, görevi kötüye kullanmak, kişisel verilerin kaydedilmesi" suçunu işlediğini iddia etti.

Suç duyurusu dilekçesinde İçişleri Bakanı'nın soru önergesine verdiği yanıta işaret edilerek şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Yanıta göre kodlama iddiası doğru olup 'Kod uygulaması sadece azınlıklar için yapılan bir uygulama değildir. MERNİS ile birlikte tüm nüfus olay bilgileri kodlarla tanımlı hale getirilmiştir. Her nüfus olay bilgisinin sayısal (Kod) karşılığı mevcuttur'. Yine yanıta göre bu uygulama 1999 yılından beri kullanılmaya başlanan MERNİS kapsamında yapılmaktadır. Yanıtın içeriğine göre bu rutin bir uygulama haline getirilmiştir. Dikkat edilecek olursa müvekkilin iddiası yalanlanmamış ve nüfus kayıtlarında kodlamaların yapıldığı ve kodlamalarda özellikle gayrimüslim vatandaşlarımızın ayrımcılığa maruz bırakılarak sistematik şekilde kodlama adı altında fişlendikleri üstü örtülü şekilde kabul edilmiştir. Şüpheliler de özellikle vatandaşlarımızı dini inançlarına göre kodlamaktadırlar."

(ANKA)

Anahtar Kelimeler: