"CHP iktidarda değilse problem var"

BAYBURT (İHA) - İstanbul'un Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bayburt'un Demirözü İlçesi'nde vatandaşlara seslendi.

Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nden karayoluyla Bayburt'un Demirözü İlçesi'ne geçen Mustafa Sarıgül, ilçe meydanında vatandaşlar tarafından karşılandı. Belediye meydanında vatandaşlara hitap eden Mustafa Sarıgül, hem burada, hem de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı binasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken isim vermeden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a gönderme yaptı. Halkın kendisine verdiği güçle hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin çalışmalarına devam ettiğini anlatan Sarıgül, "Halk, CHP'yi iktidara getirmeye hazırdır. Ama CHP'de bir değişim olmadığı için, bir dönüşüm olmadığı için, 40 yıldan beri aynı gelen statükocu durum devam ettiği için CHP'yi yurttaşlarımız iktidara getirmemektedir" dedi. Sarıgül "Yapılan kamuoyu anketlerinde Türkiye'de bu kadar sorun varken işsizlikte, sağlıkta, Güney Doğu'da, tarımda, hayvancılıkta bu kadar problem varken CHP hala iktidar adayı değilse, demek ki burada bir problem ve çözüm var. O zaman bu problem ve çözümü kaldırıp atmak gerekiyor. Verdiğimiz bu mücadele demekratik bir mücadeledir. Bütün dünyada parti içerisinde yarış vardır. Yarışın olmadığı yönetim faşizm, komünizm ve diktatörlüktür. Bunlarda yarış olmaz. Demoktarik ülkelerde yarış olur. Ben CHP gençlik kollarından gelmiş bir arkadaşınız olarak demokratik hakkımı kullanıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İlçe teşkilatındaki konuşmasının ardından Gümüşhane'nin Tekke Beldesi'ne geçen Mustafa Sarıgül, burada da vatandaşlar tarafından coşkulu bir şekilde karışlandı.

Sarıgül, burada yaptığı konuşmada da, birlikte yola çıktığı ancak daha sonra kendisinden ayrılan milletvekillerine sitemde bulundu. Sarıgül, "Güçlü olduğunuz zaman herkes sizin yanınızdadır. Zayıf olduğunuz zaman da yanınızda gerçek dostlarınız kalır. Bu çalışmalara başladığımız zaman 22 milletvekiliydik. Tencere kaynamayınca onların birçoğu gitti ve 4 tane sağlam milletvekili kaldı" ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül, Demirözü ziyaretinin ardından Bayburt il merkezine geçerek Vali Musa Küçükkurt'u ziyaret etti. Vali Küçükkurt, Mustafa Sarıgül'e, Bayburt ihramından yapılmış üzerinde Bayburt Kalesi'nin resmi bulunan bir tablo ve kitaplar hediye etti. Sarıgül, ziyaretin ardından Trabzon'a hareket etti.