Chp İl Başkanı Erman Gölet İstifa Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, Odunpazarı Belediye Başkanlığı'na aday adayı olmak...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, Odunpazarı Belediye Başkanlığı'na aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Erman Gölet, 2014 yerel seçimlerinde aday olacak parti yöneticilerinin görevden ayrılmaları gerektiğini anımsattı. Gölet, "Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı olmak için 3 yıldan beri onurla yaptığım il başkanlığından istifa ediyorum. Başkanlığım süresi içinde Eskişehirlilerin yanında olmaya çalıştım. Bu süreçte nerede olursa olsun kırdığımız, üzdüğümüz herkesten özür diliyorum. Kurum kuruluşlarına, demokratik kitle örgütlerine, tüm Eskişehir halkına ve basın emekçilerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erman Gölet, istifasından sonra yönetim kurulunun aralarında bir il başkanını seçeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Şu anki yönetim kurulumuzun büyük çoğunluğu il başkanlığı görevini üstlenecek deneyimdedir. Birkaç gün içinde yeni başkan belirlenip kamuoyuna açıklanır. Büyük sıkıntı olmayacaktır. Hiç kuşkumuz yoktur. Yönetimdeki kemik kadro korunacaktır. İki arkadaşımız istifa etmiştir, onlar da meclis üyeliğine aday olmak için istifa etmişlerdir.

CHP kadrosu birikimli ve donanımlıdır. Kişinin gerek yetkin, donanımlı ve halkın gözünde karşılığı olanlar aday olacaktır. Genel merkez bu kriterlere bakacaktır. Kaç dönemdir kazanamadığımız Odunpazarı Belediye Başkanlığı'nı bu kez çok farkla kazanacağımıza inanıyorum ve inancımız tamdır. Genel merkezimizle ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hocamızla her zaman görüşüyorum. Süreç işleyecektir. Bu konuda CHP'ye yakışan üye yoklamasıdır. Kararı verecek olan genel merkezimizdir. Fazla sorun yaşamadan adayı belirleyeceğimize inanıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: