CHP İl Başkanı Ertuğrul: Yeni Imar Planı Ile Ilgili Bilgilendirilmeliydik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, belediye tarafından yaptırılan yeni imar planının...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, belediye tarafından yaptırılan yeni imar planının hazırlanmasında sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin görüşlerinin alınmamasını eleştirdi.

Ahmet Ertuğrul, yaptığı açıklamada, bir önceki dönemde Belediye Başkanlığı yapan AK Parti'li Ali Kantürk’ün imar planı ile ilgili sivil toplum örgütlerine ve siyasi partilere bilgi verdiğine dikkat çekti.

Ertuğrul, “Bizler Yunus Emre’nin sevgisi ve Mevlana’nın hoşgörüsünü uzun yıllar solumuş, bu değerlerden aldıklarıyla yıllarca Karamanımızda yaşamış insanlarımız, saygı, sevgi ve hoşgörüyle yoğrulmuştur. Karamanlılar kentini de yönetenleri de sever ve saygı duyarlar. Bu anlayış çerçevesinde bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyuyoruz; imar planlanın da yapılan geniş kapsamlı değişiklikler hem kentimiz hem de kentte yaşayan hemşehrilerimizi için ciddi anlamda önemlidir.” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Meclisi'nden geçen imar planı hakkında geniş bilgi sahibi olmadıklarını belirten Ertuğrul, “Belki çok iyi değişikler vardır, belki de kulaktan kulağa fısıltı şeklinde söylenen birilerini kollayan yanı da vardır bilemeyiz. Detaylı incelemeden de bugün yorum yapamayız, askıya çıkınca bakar eleştirilecekse eleştiririz, alkışlanacaksa da alkışlarız. Bizim söyleyeceklerimizin aslı bugün şudur; Kentimizi ilgilendiren imar planı değişikliğinden önce keşke Belediye Başkanımız Sayın Kamil Uğurlu sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin v.s bilgilendirip görüşlerini alıp kentimizin ihtiyacına cevap verecek bir imar planını mutabakatla belediye meclisimizin önüne getirseydi ki kendi partisinin önceki dönem Belediye Başkanı Sayın Ali Kantürk geçmişte bunu yapmıştı. Kendisinden beklentimiz hiç değilse imar planının Valilik onayından sonra birçok açılış ve konserleri reklâm panoların da günlerce hatta haftalarca duyurduğu gibi imar planı değişikliğini de duyurur, vatandaşlarımızın haberi olur inceler ve askı süresinde itiraz eder. Yapılan imar planı Karamanımıza yakışır bir imar planı olursa alkışlarız, itirazımız varsa da gereğini yapar bunu da Karaman kamuoyu ile paylaşırız.” açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: