CHP İl Başkanı Gölet:

CHP İl Başkanı Erman Gölet, Eskişehir'de mevcut stadın geleceğine ilişkin "Şehrimizin akciğeri olarak gördüğümüz bu bölgede binin üzerinde konut yapılması

CHP İl Başkanı Erman Gölet, Eskişehir'de mevcut stadın geleceğine ilişkin "Şehrimizin akciğeri olarak gördüğümüz bu bölgede binin üzerinde konut yapılması "şehrin bağrına hançer saplamak" demektir" dedi.

Gölet, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, stadyumunun tadilatına ilişkin imar planlarının TOKİ tarafından Büyükşehir ve Odunpazarı belediyelerine gönderildiğini belirterek, belirlenen alanın konut ve ticaret alanı olarak öngörüldüğünü kaydetti.

Kent halkının mevcut bölgeyi yeşil alan ve kent meydanı olarak görmek istediğini öne süren Gölet, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Şehrimizin akciğeri olarak gördüğümüz bu bölgede binin üzerinde konut yapılması şehrin bağrına hançer saplamak demektir. 54 bin metrekare büyülüğündeki alanda, söz konusu plan tadilatı sonucu 135 bin metrekarelik inşaat alanı yaratılacaktır. Bu da bölgenin yüksek yoğunluklu beton yığınına dönmesi, kentin merkezinde nefes alacak bir yerin kalmaması anlamına gelecektir. Stadyum alanında bu şekilde bir yapılaşmaya gitmek isteyen, Eskişehir halkının istek ve taleplerinin görmezden gelen bu anlayışın stadyumun karşısında bulunan okulların da yakın gelecekte kent dışına taşınarak mevcut okulların yerine de aynı şekilde ranta açacaklarını da bugünden görmekteyiz."

Muhabir: Hicret Özkan - Betül Yürük

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: