CHP İl Başkanı Kök:

CHP İl Devrim Kök, "400 metrekareye kadar olan 2B arazileri bedelsiz verilmeli" dedi.

CHP İl Devrim Kök, "400 metrekareye kadar olan 2B arazileri bedelsiz verilmeli" dedi.

Kök, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mahir Ünal, Ahmet Aydın, Ayşenur Bahçekapılı ve Mustafa Elitaş tarafından hazırlanan ve "2B arazilerinin satışında maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlar için 400 metrekareye kadar olan arsalara yüzde 20 indirimi" öngören yasa teklifine tepki gösterdi.

Kök, partisinin 2B arazilerinin satışıyla ilgili atadan, dededen kalma evlerde yaşayan, bahçesini ve tarlasını ekip diken hak sahiplerine arazilerin bedelsiz ya da sembolik bir bedelle, uzun vadede verilmesi önerileri sunduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin 2B konusunda amacının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu savunan Kök, şunları kaydetti:

"400 metrekareye kadar olan 2B arazileri bedelsiz verilmeli. 400 metrekare denilen yer, vatandaşın dededen kalma barınmak için yaptığı ev ve etrafında birkaç ağaç ile bir kümestir. Yüzde 20 indirim, bu vatandaşa harçlık vermek gibi bir şey. Bu tür arazileri hak sahiplerine bedelsiz verilmesi yönünde yeni bir teklif sunulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz."

Muhabir: Süleyman Elçin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: