CHP İl Başkanı Salıcı: Topbaş'ı Duruşmaya Davul Zurna Ile Çağıracağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs projesiyle ilgili yapılan alımlarda belediyeyi zarara uğrattığı iddiasıyla...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs projesiyle ilgili yapılan alımlarda belediyeyi zarara uğrattığı iddiasıyla yargılandığı davaya katılmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Bu duruşmaya da gelmedi. Bir sonraki duruşmaya yine davul zurna göndererek çağıracağız ama bu kez birkaç gün önceden çağıracağız." dedi.

İstanbul 31. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada müştekiler Bülent Soysal ile Hakkı Sağlam hazır bulunurken, Kadir Topbaş gelmedi. Müştekiler Hakkı Sağlam ve Bülent Soysal, sanık savunması alındıktan sonra ek beyanda bulunacaklarını söyledi. Kadir Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer ise Topbaş'ın bugün acil bir toplantı nedeniyle Başbakan tarafından çağrıldığını bu nedenle Ankara'ya gittiğini belirterek, Topbaş'ın mazeretli kabul edilmesini talep etti. Avukat Biçer, Topbaş'ı ertelenecek olan duruşmada hazır edeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Mahkeme, sanığın mazeretinin kabulüne ve Topbaş'ın gelecek celse hazır bulundurması için istenen sürenin verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmaya izleyici olarak katılan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı adliye çıkışında basın açıklaması yaptı. Topbaş'ın, "Başbakan'ın çağırmasını değil yargının çağrısını dikkate alması." gerektiğini söyledi. Davanın ilk duruşmasına katılmadığı için Topbaş'a duruşma tarihini bildirmek ve davet etmek için davul zurna göndererek bugünkü duruşmaya davet ettiklerini belirten Salıcı, "Bugün de duruşma 20 Şubat 2013 tarihine ertelendi. Biz yine kendisini davet etmek için davul zurna göndereceğiz. Lakin bu kez her ihtimale karşı birkaç gün öncesinden göndereceğiz ki duruşmayı kaçırmasın. Bu sefer unutmama ihtimali daha yüksek olacak." dedi.

İddianamede, Kadir Topbaş'ın 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: