CHP İl Başkanları toplantısı sürüyor

CHP İl Başkanları toplantısı sürüyor. Alfabetik sıraya göre söz alan il başkanları görüşlerini dile getiriyor.

ANKARA (ANKA) - Şu ana kadar 23 il başkanın söz aldığı toplantıda; "Birlik ve bütünlüğümüz koruyalım. Baykal'ın aday olmayacağı anlaşılıyor. O zaman Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyelim" görüşü öne çıktı.

Genel Başkanvekili Cevdet Selvi tarafından açılan toplantıda ilk olarak Baykal'ın il başkanlarına gönderdiği kısa mesaj okundu. Baykal'ın mesajı il başkanları tarafından alkışlarla karşılandı. Ardından alfabetik sıraya göre il başkanlarına söz verildi. İlk olarak sözü Adana İl Başkanı Serdar Seyhan aldı.

Reklam
Reklam

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Edinilen bilgiye göre Baykal'ın mesajı, "Aday olmayı düşünmüyor" şeklinde il başkanları tarafından algılandı. Şu ana kadar konuşan il başkanlarından 15'inin açıktan Kılıçdaroğlu'na destek verdiği belirtildi. Konuşan il başkanları, "Sayın Genel Başkan Baykal'ın aday olmayacağı anlaşılıyor. Öyle ise Kemal Bey'e destek verelim" dedikleri öğrenildi.

KARDEŞLER BÖLÜNDÜ

Bu arada Baykal ve Kılıçdaroğlu ekibi arasındaki yarış aileleri de böldü. CHP MYK üyesi Mesut Değer, Baykal tarafında yer alırken kardeşi Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in Kılıçdaroğlu'na destek verdiği öğrenildi.Ancak Genel Sekreter Önder Sav'ın, Muzaffer Değer'e, "Sen imza atma. Aile içinde sorun olmasın. Biz senin desteğini biliyoruz" dediği belirtildi.

Baykal'a destek verdiği bilinen Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın kardeşi Serdar Seyhan da Adana İl Başkanı. İl Başkanları toplantısına katılan Serdar Seyhan, Kılıçdaroğlu için imza atmadı, ancak kapıyı da kapatmadı. Serdar Seyhan, "Bakacağız, değerlendireceğiz. Baykal aday olmayacaksa ona göre bir değerlendirme yapacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

GENÇLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Öte yandan 46 ilin gençlik kolu CHP Genel Merkezi önünde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olduklarını belirten bildiriyi okudu.