CHP İzmir İl Başkanı Engin, Bakan Yıldırım'a 'göçmen' Dedi

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, göçmenlerin çoğunlukta yaşadığı İzmir'de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı...

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, göçmenlerin çoğunlukta yaşadığı İzmir'de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı göçmenlere benzetti. İl başkanlığında CHP milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven'le birlikte basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Engin'in "göçmen bakanlar" vurgusu dikkat çekti. İzmir'in kalkınamadığını söyleyen Bakan Yıldırım'ı isim vermeden eleştiren Engin, "Göçmen bakanlarımız, İzmir'le ilgili manipülatif ve yanlış bilgiler veriyor ancak İzmir kamuoyunun bunu ciddiye almadığını görüyoruz. Onlar İzmir'in kalkınmadığını iddia ediyor. İzmir, tarihle ve doğayla barışık gelişiyor. Onlar AVM peşinde koşarken karşısında İzmir Büyükşehir Belediyesi, değeri 200-300 milyon TL'lik bir araziyi, Havagazı Fabrikası'nı kültür sanat faaliyetleri için kamunun kullanımına açmıştır. İşte CHP farkı budur. AKP'nin öngördüğü 35 proje de halkı müşteriye dönüştürme projesidir. AKP'de yıllarca Erzincan milletvekili olup son bir yılda İzmirli gibi davranması pek inandırıcı değildir." dedi.

Reklam
Reklam

Alsancak Stadı'nın yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılması ve turizme kazandırılması fikrine karşı çıkan CHP Milletvekili Yüksel ise Bakan Binali Yıldırım’ı, başına buyruk iş yapmakla suçladı. Böyle bir inşaata müsaade etmeyeceklerini savunan Yüksel, “Siz Alsancak Stadı’na da limana da AVM yapamazsınız. Bunu size yaptırtmayız, İzmirliler yaptırtmaz. Geçti Bor’un pazarı deyip devamını getirmiyor ya, Bakan'ı Nasreddin Hoca’nın eşeğine bindiririz, hem de ters bindirir Erzincan’a göndeririz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: