CHP İzmir İl Başkanlığı Seçimini, Kocaoğlu'nun Destekleği Ali Engin Kazandı

CHP İzmir İl Başkanlığı için yapılan seçimi, 576 delegenin 253'ünün oyunu alan Ali Engin kazandı....

CHP İzmir İl Başkanlığı için yapılan seçimi, 576 delegenin 253'ünün oyunu alan Ali Engin kazandı. CHP İzmir 34. Olağan İl Kongresi, dün (3 Haziran) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla başladı. Mevcut İl Başkan Tacettin Bayır, Ali Engin ve Levent Eyipişiren'in yarıştığı kongrede, oy kullanma işlemine gece geç saatlerde geçildi. Çarşaf liste olması sebebiyle yaklaşık 25 saat süren ve bugün öğlen tamamlanan oy sayımı sonucunda seçimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da desteğini alan Engin kazandı. Adaylardan Eyipişiren 166, Kılıçdaroğlu tarafından göreve getirilen Bayır ise 71 oyda kaldı. Celal Atik Spor Salonu'ndaki kongrede 43 delege oy kullanmazken 86 oy da geçersiz sayıldı.

Reklam
Reklam

Sonuçların netleşmesinin ardından bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kongrede kaybeden olmadığını, kazananın CHP olduğunu söyledi. Görevin sorumluluğunun farkında olduğunu kaydeden Engin, partiyi daha iyi yerlere götürmek için çalışacaklarını, seçimi bekledikleri oy oranıyla tamamladıklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz