CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel: "İzmir, Vergi Gelirleriyle Karşılaştırıldığında 4 Veriyor, 1 Alıyor"

İZMİR (A.A) - CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, "İzmir, vergi gelirleriyle karşılaştırıldığında 4 verip 1 alıyor" dedi.

İZMİR (A.A) - CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, "İzmir, vergi gelirleriyle karşılaştırıldığında 4 verip 1 alıyor" dedi.

Yüksel, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 2012 yılında İzmir'de toplanan vergi miktarının 32,8 milyar TL olduğunu, kente yapılan kamu yatırımlarının ise 704 milyon TL düzeyinde kaldığını savundu.

Hazırladığı rapora göre, Türkiye genelinde 2012 yılında 81 ilin genel bütçeye 227 milyar 891 milyon 975 bin TL vergi geliri aktardığını, en fazla vergi veren iller sıralamasında İzmir'in 32 milyar 817 milyon 494 bin TL ile üçüncü sırada yer aldığını dile getiren Yüksel, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"İzmir, vergi gelirleriyle karşılaştırıldığında 4 veriyor, 1 alıyor. İzmir, Türkiye genelinde toplanan verginin yüzde 11,8'ini ödemektedir. İzmir yüzde 88,8'lik vergi tahsilat oranıyla Türkiye genelinde ikinci sırada yer almaktadır. 2012 yılında Türkiye'de kişi başına vergi tahsilat tutarı 1.418 TL olmuştur. İzmir'de ise 8 bin 276 TL gibi çok yüksek bir rakama ulaşmaktadır. Bunun yanında Türkiye'de kişi başına düşen kamu yatırımı ise 404 TL düzeyinde iken İzmir-de kişi başına düşen kamu yatırımı ise 178 TL olmuştur. İzmir'in yatırımlardan aldığı pay 2002 yılında yüzde 6 iken bu oran 2012 yılında yüzde 3,12 olarak gerçekleşti, bu payla Türkiye sıralamasında 74'üncülüğe geriledi. AKP, İzmir'e yaptığı haksızlığın faturasını mutlaka ödeyecektir."

Muhabir: İzmir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: