Chp İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'den Bergama Ticaret Odası'na Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Bergama Ticaret Odası’nı (BERTO) ziyaret...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Bergama Ticaret Odası’nı (BERTO) ziyaret etti. Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Milletvekili Güler'e CHP ilçe Başkanı Dr. İdris Yavuzyılmaz ve içe yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Ziyarette Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’e tarım ve ticaret ile ilgili Bakırçay bölgesinin son durumu hakkında bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Bakırçay bölgesinde tarıma yönelik ekonominin istenilen seviyede olmadığını, geçtiğimiz kış mevsiminde havaların aşırı yağışlı geçmesinden ötürü pamuk ekilememesinin bölge ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini,bölgeye tekstil ve dokuma sektörü noktasında destek verilmesi halinde bölgede pozitif sonuçlar alınabileceğini anlatan Başkan Kahraman, yöre halkının pamuk ekmeyi, büyütmeyi ve işlemeyi çok iyi bildiğini, uzun yıllardır Bakırçay’ın verimli topraklarının da pamuğu çok iyi tanıdığını söyledi. Bölgede domates ve mısır üreticilerinin karşılıksız çek ile sık sık dolandırılmasından yakınan Kahraman, “Bu tür olaylar üreticilerimizi ve dolayısıyla bölge ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. Öte yandan bankaların tutumlarından dolayı da bir daralma yaşanıyor” dedi.

Milletvekili Ayman’a Dikili ilçesinde faaliyet gösteren Agrobay Seracılık ile ilgilide bilgiler veren Kahraman, şunları söyledi: “Şu an altı yüz dönüm serası bulunan firma, Ege bölgesini sera üssü haline getirerek örnek işletme haline geldi. Birçok taklitleri bulunuyor artık seracılıkta ve onların da üretimleri oldukça fazla. Agrobay ayrıca beş yüzden fazla büyük baş hayvan yetiştiriciliğiyle de bölgeye yoğun hizmet veriyor. Yine komşu ilçemiz Kınık’ta Bahçıvan Tarım İtalya’ya kuru domates pazarlıyor. Yüze yakın kadın işçi istihdam ediliyor. Bu tür yatırımların bölgemiz adına önem arz ediyor. Bu noktada Kınık organize sanayinin ilçemiz Bergama’nınkinden daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.”

Reklam
Reklam

Birgül Ayman Güler, ise; “Bu sıcak karşılamanız ve verdiğiniz bilgiler için sizlere teşekkür ediyorum” diyerek Başkan Melih Kahraman’a ziyaretinin anısına Atatürk imzalı bir duvar saati hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: