Chp İzmir Ödemiş’te Toplandı. Engin: “lider Ülkenin Üreticisi Bu Durumda Mı Olur?”

CHP İzmir İl Örgütü, patatesteki kilo fiyatının toprak altında 5 kuruşa kadar inmesiyle ekonomik krizle...

CHP İzmir İl Örgütü, patatesteki kilo fiyatının toprak altında 5 kuruşa kadar inmesiyle ekonomik krizle burun buruna gelen Ödemiş’te toplanarak, konuyu hem tarlada hem de toplantıda ele aldı.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı öncesi patates tarlası dolaşılarak bölgede yaşanan sıkıntıyı yerinde gördü.

Perşembe Pazarı’nda iki oturum halinde düzenlenen toplantıda yörenin siyasetçileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve üreticiler sorunlarını CHP İzmir İl Yönetimi’ne aktardılar.

Reklam
Reklam

Yöneticilerle birlikte Ödemiş’e hareket eden İl Başkanı Ali Engin, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, partililer ve üreticilerle birlikte Yeniköy kahvelerinde karşıladı. Bir süre kahvedeki vatandaşlarla sohbet eden Engin ve beraberindekiler daha sonra yakında bulunan bir patates tarlasında incelemelerde bulundular.

Burada üreticiler Hüseyin Engin, İsmail Aydın, Aşkın Aydın, Metin Olcay ve Mustafa Abacı yaşadıkları sorunları Ali Engin’e anlatarak üreticinin sesini duyurmasını istediler.Patateste tam manasıyla afet yaşandığını söyleyen üretici Hüseyin Engin, “Doğal afetten bile kurtulma şansı var ama biz patatesteki bu afetten kurtulamıyoruz. Üretici darboğazdan zor çıkar” dedi.

Patatesin ekim maliyeti bakımından en maliyetli ürün olduğunu dile getiren üreticilerden Aşkın Aydın, üreticinin daha fazla masraf olmaması için patatesi tarlada bıraktığını söyledi. Üretici Mustafa Abacı da toprak altında kilo fiyatı 5 kuruş olan patatesten zarar eden üreticinin eğer varsa elindeki hayvanları mezbahaya götürmeye başladığını, bunun da yeni bir krizin habercisi olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

“LİDER ÜLKEDE TARIMIN DURUMU BÖYLE Mİ OLUR?”

Patatesteki yangının üreticiye soluk aldıramaz duruma geldiğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Üretici yaptığı işin maliyetini bile kurtaramıyorsa bu insanların hali ne olacak? Biz buraya bu konuyu siyasi istismar malzemesi haline dönüştürmek için gelmedik. Bu konuya hükümetin bir an evvel çözüm bulması için dikkat çekmeye çalışıyoruz. Tüm komşularıyla kavgalı hale gelen, Rusya’ya bile tarım ürünü ihraç edemeyen ülkemizde maalesef patates gibi diğer ürünlerde de bu tablolar yaşanacaktır. Buradan yandaş basına da sesleniyorum. Sürekli pembe tablolarla lider ülke haline geldiğimiz söyleniyor. Lider ülke böyle mi olur? Lider bir ülkenin üreticisinin, insanının hali böyle mi olur? Hükümetten buradaki yurttaşlarımızın feryadını duyarak bu afetin yaralarını bir an evvel sarmalarını istiyoruz” dedi.

Patates tarlasında bir süre daha üreticileri dinleyen Engin ve beraberindekiler daha sonra Perşembe Pazarı sosyal tesislerine hareket ettiler. Burada düzenlenen toplantıya CHP’li ilçe ve belde belediye başkanları ile ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri katıldı. Toplantıda CHP Ödemiş Kadın Kolları üyelerinin hazırladıkları patates yemekleri ikram edildi.

Reklam
Reklam

“BÜYÜKŞEHİR DESTEK ALIMI YAPABİLİR”

Ardından konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise yeni yönetim anlayışıyla halkın sorunlarını yerinde gördüklerini ve Ankara’ya aktardıklarını anlattı. Patates konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşmede bulunduğunu kaydeden Engin, “Sayın Kocaoğlu ile patateste destek alımı yapılıp yapılamayacağını görüştüm. Konuyu bürokrasi ile görüşüp karar vereceğini söyledi. Köylerde üreticinin yanında olan Kocaoğlu, patates konusunda da üreticimizin yanında olmaya sıcak bakıyor. Bunlar elbette şu anki krizi bitirmek için atılabilecek adımlar. Ama ülkede 10 yıldır devam eden iktidarda tarım ne hale gelmiş o görülmeli. Her şey ileri gideceğine geriye gidiyor” dedi.Engin daha sonra Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP’li İzmir belediyelerinin çalışmalarından bahsederek, hedeflerinin yerel seçimlerde tüm belediyeleri kazanmak ve Büyükşehir’de de oy oranını artırmak olduğunu sözlerine ekledi. Ankara ve İstanbul’un yıllardır aynı zihniyetle yüksek bütçelerle yönetilemediğini öne süren Engin, İzmir’de CHP’nin sosyal projeleriyle halkı düşündüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Toplantı daha sonra belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin tarımla ilgili sorunları paylaşmalarıyla devam etti. Engin, toplantıda aldıkları notları ve tarlada gördüklerini rapor haline getirerek genel merkeze sunacaklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz