Chp, Kaçırılan Askerin Ailesini Ziyaret Etti

Şanlıurfa’ya çıkarma yapan CHP’li 3 milletvekili, PKK tarafından dağa kaçırılan 3 askerden biri olan Reşat...

Şanlıurfa’ya çıkarma yapan CHP’li 3 milletvekili, PKK tarafından dağa kaçırılan 3 askerden biri olan Reşat Çeçen’in ailesini evinde ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Güneydoğu’da yaşanan son olayları raporlaştırmak için düğmeye bastı. Bu amaçla milletvekillerinden oluşan araştırma heyeti, Şanlıurfa’ya geldi

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının ardından gözlerin çevrildiği CHP milletvekilleri, ilk olarak askeri birliğine teslim olmaya giderken Diyarbakır-Bingöl arasında otobüsten indirilerek dağa kaçırılan 3 askerin ailesini ziyaret etmeye başladı. Milletvekilleri Mahmut Tanal, Nurettin Demir ve Mehmet Şeker, kaçırılan askerlerden Reşat Çeçen’in ailesini evinde ziyaret etti. Burada aile mensupları tarafından ayakta karşılanan vekiller, daha sonra oturma odasına geçti. Kısa süren tanışma faslının ardından baba Cemal Çeçen oğlunun kaçırılmasının ardından yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Cemal Çeçen, "Bir oğlum dağa çıktı. Diğeri de askerden dönerken PKK’lılar tarafından dağa kaldırıldı. Acımız birdi, iki oldu. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Ciğerimiz yanıyor. Evladımızı istiyoruz. Devlet büyüklerimiz onu bize geri getirsinler. Hemen istiyoruz. Bayramdan önce serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Acılı anne de, "Bizim yüreğimiz yandı, kimsenin yüreği yanmasın. Bu kan dursun, bu ateş sönsün artık" diye konuştu.

Kaçırılan askerin ablası ise, "Başbakan oğlunu Amerika’ya gönderiyor. Bizimkileri dağlara kaçırıyorlar. Yeter artık. Bu kan bitsin, kardeşi kardeşe vurdurtuyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP milletvekilleri, aileyi dinledikten sonra basına kapalı olarak yapılacak görüşmenin ardından yapılacaklara karar vereceklerini ifade ettiler. Aileye yardımcı olunacağı, gerekli birimlerin bilgilendirileceği, bakanlıkla temasa geçileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz