Chp Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan Menemen'i Ziyaret Etti

CHP İzmir İl Kadın Kollarının çeşitli programlarına katılmak üzere İzmir'e gelen CHP Kadın Kolları...

CHP İzmir İl Kadın Kollarının çeşitli programlarına katılmak üzere İzmir'e gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan Menemen'i ziyaret etti.

Menemen ziyaretinde Genel Başkan Dokuzcan'a PM Üyesi Saniye Nazik Işık, Kadın Kolları MYK Üyeleri ve İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku da eşlik etti İlk olarak CHP Menemen İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Dokuzcan'ın ikinci durağı Menemen Belediyesi Kültür Merkezi oldu.Burada partisinin İzmir’deki İlçe Belediye, Büyükşehir ve İl Genel Meclisi kadın meclis üyeleriyle bir araya gelen Dokuzcan, ile genel ve belediye meclisi üyeleri ile bir süre sohbet etti.Belediyelerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Genel Başkan Dokuzcan, daha sonra partili kadınlarla bir araya geldi. Dokuzcan burada yaptığı konuşmada,

Reklam
Reklam

ön seçim ya da atama uygulanan yerlerde kadınların seçilebilecek yerlerde olmasını istediklerini açıklayan Dokuzcan şöyle devam etti: “Çünkü kadının gücünün ve kadının değerinin demokrasiye olan katkısını biliyoruz. Eğer bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı ışık devam edecekse, bu yolda yürüyenlerin öncüsünün kadın olduğunu biliyoruz ve buradaki ışığın İzmir’den de çok net yükseldiğini görüyoruz” dedi. Partili kadınlar arasında zaman zaman kıskançlıklar yaşandığına dikkat çeken Dokuzcan,“Erkekler tartışıyor ancak bir bakmışsınız bir zaman sonra birlikte yemek yiyorlar. İki kadın birbirine yan baktı mı ömür boyu sürebiliyor. Erkeklerden bir talebimiz oldu. Peki biz ne yapacağız? Biz kızlar takımında nasıl davranacağımızı öne çıkartacağız. Bu takım içinde herkesin önemli görevi var. Öncelikle bunu bilin. Kadınlar önce kendi aralarında eşitlik sağlayacak. Kadın dayanışmasının yolu kadınlar arası eşitlikten geçiyor. Bunu sağlayınca sol da açık yol da açık” ifadelerini kullandı.

“KADINLARIN BAŞARISIYLA BUGÜN BURADAYIZ”

Reklam
Reklam

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 1999 yılından bugüne hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkese eşit hizmet sunmaya gayret ettiklerini belirterek, seçim çalışmalarında Menemenli kadınlardan büyük destek gördüğünü söyledi. “Seçimin son 10 gününde çalışacağımız yere giderken, kortej yürüyüşümüzde 100 kişi varsa 65’i bayandır" diyen Başkan Şahin şöyle konuştu: "Seçimlerde kadınların girmedikleri sokak, çalmadıkları kapı kalmadı. Onların başarısıyla biz bugün buradayız. Başta Eşime ve İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Yönetimine, tüm kadın üyelerimize teşekkürü ediyorum. Cumhuriyetin ışığı olan kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum.”

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve beraberindeki heyete Menemen’i tanıttı. Gezide ilk durak Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ın Yıldıztepe’deki Anıtı oldu. Garnizon Şehitliği’ne ziyarette şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Menemen Belediyesi’nin hayata geçirdiği tarihi Taşhan Çarşısı’nda sergilenen Menemen’e özgü halk oyunlarını ilgiyle izleyen kadınların Taşhan’dan Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşüyle Menemen sokakları renklendi. Menemen Belediyesi tarafından hizmete açılan 300 araçlık iki katlı yer altı otoparkı gezildikten sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Büstü önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Menemen Belediyesi’nin, ilçeyi kuşbakışı izleyebileceğiniz bir noktada inşa ettiği Tepe Sosyal Tesisleri’ni inceleyen kadınlar, her yıl bin öğrenciye ücretsiz eğitim sunan Menemen Belediye Dershanesi ile bayanların iş hayatına kazandırılması amacıyla 2008’den bugüne hizmet veren Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurs Merkezi’ni de ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ile birlikte, Menemen’e özgü kırmızı topraktan üretilen ürünleri yerinde görme fırsatı yakalayan tüm kadınlara toprak vazo hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: