CHP Kadın Kolları, kadına yönelik şiddeti protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Kadın Kolları üyeleri, ağızlarına siyah bant bağlayıp susma eylemi yaparak...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Kadın Kolları üyeleri, ağızlarına siyah bant bağlayıp susma eylemi yaparak kadına yönelik şiddeti protesto etti.
Karafatma Heykeli önünde gerçekleştirilen eyleme CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan da destek verdi. Siyah tişörtler giyip, ağızlarını siyah bantla kapatan kadınlar adına açıklama yapan CHP Bursa Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Şahin, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin azalmadığını söyledi.
Basına yansıyanların dışında korktuğu için sessiz kalan çok sayıda kadın bulunduğunu dile getiren Şahin, hiçbir kadının şiddeti hak etmediğini kaydetti.
Şahin, şöyle konuştu: “Bu eylemimiz şiddet gören kadınlar içindir. Şiddet görmesine rağmen susmak zorunda olan kadınlar içindir. Şiddete kaşı intiharı ve ölümü göze alanlar içindir. Kadın, şiddete değil şefkate şayandır.”
CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ise kadınların susma hakkını kullandığını ancak CHP’li erkekler olarak, onların hakkını her platformda savunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz