CHP kadın ve gençlik kolları imza kampanyası açtı

CHP Gençlik kolları 30 Ağustos zafer bayramı nedeni ile imza kampanyası açtı

Cumhuriyet değerlerine açıktan açığa saldırı yapılıyor.

Cumhuriyet’in temel taşları ulusal bayramlar, 10 Kasım’larda Atatürk’ü anma, “dolaylı yasaklar” kapsamına giriyor.

30 Ağustos’a 3 gün kaldı?

Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında galibiyetiyle tamamlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni (Büyük Taaruz) anmak için kutlanan bayramdır.

Gerçekte, tüm düşman birliklerinin ülke sınırlarını terketmesi daha sonra olsa da, 30 Ağustos, sembolik olarak, ülke topraklarının düşmandan arındığı günü temsil eder.

Reklam
Reklam

AKP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, 19 Ağustos'ta partili belediyelere gönderdiği yazıda, “bazı belediyelerin geleneksel festival ve konser programları Düzenledikleri”nden söz ederek, bunların iptal edilmesini istiyor.

Bilindiği üzere, bugünlerde Mısır’da darbe sonrası olaylarda demokrasiye ve demokratik bir seçimle göreve gelmiş olmasına rağmen cezaevinde tutulan Cumhurbaşkanı Mursi’ye sahip çıkmak üzere barışçı eylem yapan yüzlerce insan, kadın ve çocuk şehit düşmekte ve binlercesi yaralanmaktadır.

Bu bahane ile 30 Ağustos tören kutlamaları tehlikede giriyor.

30 Ağustos’ta Atatürk Anıtları’na çelenk koymak yine “yasak” kapsamında olabilir.

30 Ağustos Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da sonuçlanan, “Büyük Taarruz” diye de anılan “Başkomutanlık Meydan Muhaberesi”yle kazanılan zaferin bayramıdır. Orduların başında Mustafa Kemal vardır.

Zafer Bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal bayramıdır.

Her yıl 30 Ağustos günü yurt çapında törenle kutlanması için, CHP Gençlik kolları Başkanı Deniz Akar ve Kadın kolları Başkanı A. Fusun Çetin, Sabiha Ergün, Adapazarı Belediye başkan aday adayı Erden Meriç ile birlikte Adapazarı çark caddesinde kurdukları stanla imza kampanyası açtılar.

Reklam
Reklam

Adapazarı halkı imza kampanyasına yoğun şekilde ilgi gösterdiler.

30 Ağustos’ta Atatürk Anıtları’na çelenk koymak yine “yasak” kapsamında olabilir ama

CHP 30 Ağustos günü saat 11.00 Atatürk anıtına çelenk konacağını, gecede çark caddesinde günün anısına kutlamalar yapılacağını da duyurdular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: