Chp Kapanacak Beldeler İçin Referanduma Gitti

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir olmasını öngören yasa tasarısında beldelerin kapanacak olmasına tepki...

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir olmasını öngören yasa tasarısında beldelerin kapanacak olmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kapanan beldelerde referanduma gitti.

CHP, referandumla halkın nabzını ölçüyor. Denizli’de CHP’li 15 belde belediyesinde yapılan seçimlere vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan referandumda vatandaşlara, üstünde ‘'Evet, belediyem kapatılsın’, ‘Hayır, belediyem kapatılmasın' yazılı kağıtlar dağıtıldı. Kapatılmasını isteyen vatandaşlar Evet'i işaretlerken, beldelerinin kapatılmamasını isteyen vatandaşlar Hayır seçeneğini işaretliyor.

Reklam
Reklam

Denizli’nin Karahayıt beldesindeki referanduma vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren ilgi gösterdi. Vatandaşlar beldelerinin kapatılıp kapatılmaması ile ilgili görüş bildirmek üzere bir kıraathanede kurulan seçim sandıklarına oy kullanmaya gitti. Referandumla ilgili bilgi veren CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, vatandaşların yoğun ilgisine teşekkür etti. CHP olarak böylesine önemli bir konuda vatandaşa danışmak istediklerini belirten Yurtseven, “AKP, Türkiye’de kazanılmış hakları gasp ediyor. Bugün burada yapmış olduğumuz referandum da biz, halkın görüşünü demokrasi adına ön plana çıkarmak için bu oylamayı yapıyoruz. AKP Türkiye’yi yönetmek istemiyor. AKP Türkiye’yi tümüyle teslim almak istiyor. Halkı yönetmek yerine gütmek istiyor. Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine bağlı demokrasi anlayışı değil, Başbakana göre şekillendirilmiş bir yaşam biçimini halka giydirmek istiyorlar. Ancak şurası bir gerçek ki halkımız ne pahasına olursa olsun demokrasiye sahip çıkacak. Kendi haklarını da mutlaka koruyacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Denizli’de 15 beldede böyle bir referanduma gittiklerini belirten Yurtseven, şunları söyledi: “Bugün Karahayıt ve Gözler beldelerimiz oy kullanıyor. Geçen seçimde bu beldelerde 2 bin 79 seçmen oy kullanmıştı. Bir saatlik süre içerisinde 55 kişi oy kullandı. Bu tablo bize seçmenin beldelerin kapatılması konusunda ne kadar duyarlı olduğunu, hakkına ve geleceğine ne kadar çok sahip çıktığını gösteriyor. Sandıklar açıldıktan sonra biz de sonuçları değerlendireceğiz.”

Referandum için diğer siyasi partilere temsilci yollamaları konusunda yazı yolladıklarını ifade eden Yurtseven, hiçbir siyasi partiden bir yanıt alamadıklarını da söyledi.

Vatandaşlar ise beldelerinin kazanmış olduğu özlük haklarının ellerinden alınmasını istemediklerini belirterek beldelerinin kapatılmasına karşı olduklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: