CHP, kaset olayını meclise getirecek

ANKARA (ANKA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, son günlerde youtube sitesinde yeralan kasetler ile bu kasetlerin dinlenmesi ve söz konusu siteye servis yapılmasını Meclise taşıyacaklarını söyledi.

İnsanların özel hayatı ve özel görüşmelerinin kesinlikle gizli olması gerektiğinin altını çizen Özyürek, konuyla ilgili olarak ANKA'nın sorularını yanıtladı. Haberleşme üzerindeki gizlilik hakkının sadece yargı kararıyla belli önemli şüpheler olduğu zaman bozulabileceğine işaret eden Özyürek, "Ama ne yazık ki Türkiye de çok yoğun bir şekilde dinleme yapılıyor" dedi. Özyürek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Ortaya çıkan telefon dinleme sonuçları, kasetler AKP karşıtı olan kişilerle ilgili. Bir türlü bu teknik aygıtları aletleri ellerinde bulunduranlar iktidara karşı olan kimseleri telefonlarını dinleyerek, onları çeşitli şekillerde kamuoyuna sızdırarak haksız ve insafsız bir yıpratma kampanyası götürüyorlar. Üst üste gelen olaylara baktığınız zaman belli bir çevreden bu dinlemelerin yapıldığı ve yine aynı çevrelerce basına sızdırıldığı izlenimi doğuyor. Bunlar suçtur. Haberleşmenin gizliliği esastır. Bu konuların savcılar üzerine gitmeli. Haberlerin kaynağını bulmalı ve gerekli yasal işlemleri yapmalıdırlar. Konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine getireceğiz."