CHP kaynıyor!..

Kdz. Ereğli CHP tabanı önseçim isterken, ilçe teşkilatı istemiyor!..

Belediye Başkanı adaylarının önseçimle saptanacak olması CHP’nin Ereğli örgütünü gerdi!..

CHP’de iç-barış sağlanmış gibiydi. Şu var ki yerel seçimin altı ay önce alınması ile CHP’de adayların önseçimle saptanacağının belli olması durumu değiştirdi!..

-------

CHP Ereğli örgütünde sular ısınmaya başladı. Bunun nedeni, yerel seçimlerin altı ay öne alınması ile CHP’de Başkan adaylarının önseçimle saptanacak olması.

KULİS KULİS…

Yeni Ufuk’un edindiği bilgilere göre, delege seçimlerini kazandığı halde ilçe kongresini kaybeden Yaşar Balcı ekibi, Posbıyık’a karşı yeni bir aday çıkartmak için kolları sıvadı.

Reklam
Reklam

Balcı ekibinin bu doğrultuda toplantılar yapmaya başladıkları öğrenildi. Alternatif adayın adı ise sır gibi saklanıyor.

POSBIYIKÇILAR DA HAREKETLENDİ

CHP Genel Merkezinin adayları “popüler partililer arasından” önseçimle saptama kararı alması, Posbıyık’çı Hayrettin Kartal ekibini rahatlattı. Bu ekip, Genel Merkezin aldığı bu kararın Posbıyık’ın işine geldiğine inanıyor.

“AKİL ADAM”LAR MERKEZ YOKLAMASI İSTİYOR

CHP’nin artık fiilen politika yapmayan ve CHP çevrelerinde “akil adamlar” olarak nitelenen kıdemli üyeleri ise, önseçimden değil, merkez yoklamasından yanalar. Yani bunlar, Belediye Başkanı adayını, tabanla görüşmeler yaparak CHP Genel Merkezinin atamasını istiyorlar. CHP Genel Merkezinin aldığı ilke kararının Ereğli’de uygulanmasının zararlı sonuçlar vereceğini düşünüyorlar.

MİLLETVEKİLLERİNİN ETKİSİ

Haberal’ın cezaevinde olması ile Köktürk’ün PM dışı kalmasının, milletvekillerinin aday saptanmasında fazla etkili olamayacakları iddia ediliyor. Ancak bilindiği kadarıyla Haberal çevresi, Posbıyık’ın adaylığına şimdiden karşı.

Reklam
Reklam

AKİL ADAMLAR NE DİYOR?

Yeni Ufuk’a görüşlerini açıklayan CHP’nin “akil adamlar”ı özetle şunlar söyledi:

“Posbıyık çok yıprandı. Erdemir’de zirve toplantısı yapılıyor, Posbıyık yok! Gümeli’de şenlikler yapılıyor, Posbıyık çağırılmıyor! Bir Afrika ülkesinin Büyükelçisi Ereğli’ye geliyor, nezaketen olsun Posbıyık’ı ziyaret etmiyor. Başkaları de eklenebilecek bu örnekler, Posbıyık’ın devletçe de dışlandığı izlenimini veriyor. Bu da CHP’ye zarar veriyor. Zaten Posbıyık’ın yönetim-hizmet üslubu da CHP’ye ters!.. En iyisi, seçime yeni bir adayla gitmektir. Yoksa, merkezde zaten oyu fazla olan AKP seçimi kazanır.”

POSBIYIK, KILIÇDAROĞLU'NUN YANINA KOŞTU!..

Kararın alınmasının ardından Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmek için İstanbul'a gittiği öğrenildi..

Kılıçdaroğlu'yla yaklaşık 1 gün boyunca görüşemeyen Posbıyık'ın İstanbul'da bir otelde kaldığı ve randevu verilmesini beklediği öğrenildi..

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz