Chp, Kazanlı’da Sülfirik Asit Tesisi İstemiyor

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’nin Türkiye’nin en...

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’nin Türkiye’nin en verimli tarım arazilerine sahip olduğunu belirterek, burada sülfirik asit tesisi kurulmasına karşı olduklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Akar, Akdeniz İlçesi Örtü Altı Üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Buluşmada, Kazanlı Mahallesi’ndeki mevcut ve kurulması planlanan fabrikalarla ilgili görüşlerini dile getiren Akar, CHP olarak Kazanlı’da yapılması planlanan ‘Sülfirik Asit Tesisi Fabrikası’na karşı olduklarını kaydetti. Aynı zamanda o bölgede geçmişten beri faaliyet gösteren Akgübre ve Soda Sanayi fabrikalarının da bir an önce oradan kaldırılmasını istediklerini ifade eden Akar, “Çünkü birincisi, Kazanlı-Karataş hattı turizm bölgesi olmalı. İkincisi, Türkiye’nin en güzel sahillerinden birisidir. Üçüncü olarak da Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinin olduğu bölgedir. Kazanlı, Türkiye’nin neredeyse yaş sebze deposudur. Seracılığın çok gelişkin olduğu bir yerdir. Biz orada fabrika ile o bölgenin kirletilmesini istemiyoruz. Türkiye’nin yaş sebze-meyve yetiştirdiği alanlara fabrika yapılmasını da istemiyoruz. Biz Mersin CHP olarak, bu bölgede kurulamak istenen fabrikaya karşı çıktığımız gibi böyle bir girişime de şiddetle direneceğiz. CHP, Kazanlı halkının yanındadır" dedi.

Reklam
Reklam

Akdeniz İlçesi Örtü Altı Üreticileri Derneği yöneticileri ise "CHP il başkanımıza göstermiş olduğu duyarlılık için teşekkür ediyoruz. Bu konu ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmaları yerinde gördü ve üzerinde çalışma yaptı. Bu konu ile ilgili destek verdiği için kendisine çok teşekkür ediyoruz, beraber çalışmaktan onur ve mutluluk diliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: