Chp Keşan İlçe Başkanlığını Kanışkan Kazandı

Edirne'nin Keşan İlçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe kongresi seçimini Av. Ufuk Kanışkan'ın başkanlığındaki mavi...

Edirne'nin Keşan İlçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe kongresi seçimini Av. Ufuk Kanışkan'ın başkanlığındaki mavi liste kazandı.

Keşan Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, eski başkan Salim Yatıkçı ve yeni başkan adayı Av. Ufuk Kanışkan iki liste halinde seçimde yarıştı. 341 delegenin oy kullandığı kongrede Kanışkan'ın listesi 185, Yatıkçı'nın listesi 156 oy aldı.

Başkan Av. Ufuk Kanışkan'ın Yönetim Kurulu Listesi şöyle; Fareddin Bilgin, Didem Çakmak, Samet Serdar Dinçer, Lütfiye Gemici, Ümit Gül, Selahattin Gündüz, Esen Gürer, Neval Karaatlı, Vedat Koyuncu, Fisun Küçükoğlu, Ferudun Tümer, Barış Uybaş, Şenol Yalı, Mehmet Yılmaz.

Reklam
Reklam

Divan Başkanlığına Sakarya Milletvekili Milli Eğitim Komisyon Üyesi Engin Özkoç, yardımcılıklarına Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Yenimuhacir Belde Belediye Başkanı Recep Ordu'nun getirilmesinin ardından konuşmacılar görüşlerini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ulusların tarihini kahramanlar yapar, Mustafa Kemal Atatürk bir kahraman olarak bir şimşek gibi ulusal kurtuluş savaşını başlattı, halkı ile birlikte kazandı. Şimdi bize düşen görev Türkiye'nin bu durumunda hepimiz birlikte, yeniden bir ulusal kurtuluş savaşı başlatmaktır. Bu anlamda iktidarda tutunabilmek için başka çaresi kalmayınca, vatandaşın temiz din duygusu üzerine saltanat kurmayı göze alabilen bir siyasi zümre vatandaşın din duygusunu alet ederek her alanda toplun hayatının her kesiminde ve siyasi hak ve hürriyetlerdeki fırsat ve imkanları bulduğu gibi, vicdan hürriyetlerine kadar bütün hürriyetlerde her tahribatı gözünü kırpmadan yapabilmiştir.Bu tehlikeye karşı uyanık olarak iyi niyetli sağ duyulu ve kendisine saygılı her insanın insanlık borcudur.Çünkü ancak bu borcun ödendiği toplumda insanca yaşanır. Din Allah'la kul arasındadır. Hiç bir kişi hiçbir zaman Cumhuriyet Halk Partisini ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu din ile tartmaya kimse kalkmasın.Biz herkesten çok dindarız" dedi.

Reklam
Reklam

Kongrede CHP Milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli, Eski Milletvekilleri Rasim Çakır, Erdal Kesebir, İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu, Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan Başkan Adayları Salim Yatıkçı ve Ufuk Kanışkan birer konuşma yaptılar.

Kalabalık bir katılımın gözlendiği çekişmeli kongre, olaysız bir şekilde sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz